Tomàs Molina no n'ha tingut prou sent la cara més popular de TV3, l'home del temps per excel·lència i Cap de Meteorologia de la cadena, per ser elegit eurodiputat. Anava a les llistes de número 4 però no ha obtingut escó. Acabarà sent eurodiputat només mig mandat quan un dels seus companys de llista li cedeixi el lloc. Però mentre no prengui possessió de l'escó no treballarà pel partit que el va fitxar, ERC, sinó que tornarà a TV3 on és personal fix de la casa. El gran dubte és a fer què. TV3 va decidir apartar-lo de fer pantalla quan va anunciar que es presentava  a les eleccions europees, amb bon criteri. Si seguia apareixent cada nit en el moment més vist del dia, el TN Vespre, era una mena d'anunci electoral que la cadena no podia promocionar. Ja hi ha espais gratuïts per als candidats, no s'hi podia afegir un pel candidat Molina. El problema ara és per TV3 que ha de decidir què fer-ne.

1d290bb0d66fac3051accd4e0ddc63e84868bf7cw
Tomàs Molina la nit electoral, EFE

Tothom donava per suposat que Molina, si no sortia escollit, tornaria a TV3 però no a fer pantalla, si més no per un temps. És el que va fer Jordi Eroles quan va tornar de la seva experiència a la Generalitat a una Conselleria de Junts, Exteriors. Però Tomàs Molina es rebel·la i anuncia que vol tornar a fer El Temps. Ho ha explicat molt clar en una entrevista al Catalunya Nit de Manel Alías a Catalunya Ràdio. Tomàs Molina: "Seré eurodiputat la segona part del mandat i m'hi estaré uns dos anys. Del 2027 al 2029. I mentrestant treballo a la tele. Avui hi he treballat, la campanya electoral l'he feta durant les vacances. Si no treballo no menjo. Cobro més que la mitjana, però cobro el que diu el Conveni com tu Manel. He fet vacances, però no he deixat de ser el Cap de Meteorologia de TV3 i Catalunya Ràdio. Un treballador de TV3 ha de poder presentar-se a unes eleccions. Jo no soc periodista, soc l'home del temps". Ve a dir que si donés les notícies polítiques no podria tornar-hi, però Molina es limita a predir quin temps farà. Manel Alías li aclareix que ell, Alías, com a periodista, no podria haver fet el que ha fet Tomàs Molina, demanar el vot per un partit i tornar a fer antena a la CCMA.

Tomàs Molina ERC Europees EFE
Tomàs Molina ERC Europees EFE

El debat és molt interessant, però ara la patata calenta la té TV3 que ha de decidir què fer-ne del seu home del temps. En Blau ha pogut saber en exclusiva de fonts de TV3 que la cadena no ho té gens clar, que està considerant diferents opcions i que no acaba de veure amb bons ulls un retorn immediat de Tomàs Molina a fer pantalla. Ell pressiona per tornar-hi des de la ràdio de la CCMA: "Jo no em veig com un polític. Em veig com un tècnic per fer les coses millor. No surto ara en antena, però un dia o altre podré tornar a sortir, suposo. Soc un treballador, però no lligaré res amb la política. N'han de parlar. Insisteixo, si soc un treballador i parlo del temps que farà, costaria que algú em convenci per què no puc dir que demà plourà. Que plourà dimecres no ho diré perquè soc d'ERC. Quan fem el temps diem el temps que farà. És diferent dir les notícies que pronosticar el temps. M'han apartat d'antena perquè era període electoral. No em fa por que els que voten Junts o el PP em comencin a veure d'una altra manera, no ho he percebut viatjant en campanya electoral. M'he sentit estimat com sempre".

Molina EFE
Molina EFE

La relació entre Molina i la cadena està en una fase de mala maror.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!