Molts han estat els famosos que han enviat les seves condolences als pares del petit Gabriel. La mort del nen ha sacsejat tothom, i la televisió segueix parlant-ne a totes hores. Ana Rosa Quintana i Susanna Griso se n'estan aprofitant, fent un rècord d'audiència inaudit. I precisament a Espejo Público ha estat on ha aparegut Lucía Etxebarría per defensar-se.

Què ha fet en aquesta ocasió la mediàtica -i polèmica- escriptora? Doncs bé, tot va començar en sortir a la llum la notícia de l'aparició del cadàver del nen. La valenciana va desfogar-se a Twitter carregant directament contra el seu pare, acusant-lo d'haver deixat que la seva parella s'encarregués d'ell tot i ser conscient que el menor no estava còmode amb ella. Però això no va ser tot, ja que va insinuar que segurament el nen estava sent maltractat quan vivia amb el pare i la parella.

"Tothom carrega contra la xicota del pare. Ningú diu que el nen va manifestar en moltes ocasions que no volia estar amb ella. I que tot i això el pare va permetre que fos ella qui el vestís"començava.

TUIT LUCIA ETXEBARRIA

I a partir d'aquí, començava un fil de missatges amb les seves reflexions amb afirmacions tan polèmiques com "A Espanya els homes no acostumen a ocupar-se dels fills" o "No escoltem els menors, no els respectem". Tot acusant el pare de ser un home que demana la custòdia compartida i que no cuida del nen: "Ara es pensa que és normal una cosa que no és sana. No pots introduir a la vida d'un nen, amb els pares que s'acaben de divorciar, una nova parella i posar-li la funció de cuidadora".

Davant de tot això, centenars d'usuaris han enviat moltíssims missatges carregant contra ella. Deixant-la verda i insultant-la, directament. Una situació que Etxebarría s'ha encarregat de denunciar: "Avui he rebut centenars de tuits insultants des de comptes anònimes. Violència verbal contra les dones, protegint contra la violència contra els nens i nenes. I sí, l'assassina era una dona. Una dona que mai es va haver de quedar sola amb el nen".

La polèmica estava ben viva, i Susanna Griso va preguntar-li directament a Espejo Público. Espai que va aprofitar per justificar-se aportant moltes xifres sobre casos de violència contra el menor: "Quan tens un fill que et diu que no vol estar amb la teva nova parella, per alguna cosa serà. Per què has de pensar que el que té és gelosia? Compte, i més quan no el coneixes massa com el cas del pare del Gabriel. Perquè està clar que molt no la coneixia quan no sabia què havia passat amb la seva filla. Perquè d'haver-ho sabut no l'hagués deixat sola amb el menor. I si ho sabia i el va deixar igualment amb ella, estrany seria".

Una Lucía Etxebarría que segueix sense pèls a la llengua, seguint amb el seu discurs tot i les crítiques.