La temporada televisiva començava el passat setembre amb l'arribada de nous formats i la metamorfosi d'alguns altres que ja tenien el seu espai a la graella. Tot s'accelera, la immediatesa impera, els rostres famosos ballen entre els diferents grups de comunicació i cal renovar-se. Aquesta última consigna la va tenir molt en compte l'Espejo público d'Antena 3, que a banda dels seus continguts habituals, feia una aposta clara per la crònica social amb Más Espejo sota la direcció d'Alberto Díaz, ex de Sálvame. També periodistes com Miquel Valls, Gema López o les mamarazzis per fer funcionar la part més fresca i distesa del programa. Però, algunes jugades no els han acabat de sortir del tot bé. La fugida de Joaquín Torres en directe n'és un exemple prou il·lustratiu.

Joaquín Torres marxa indignat, Antena 3
Joaquín Torres marxa indignat d'Espejo público. / Antena 3

L'arquitecte plegava de manera abrupta després que el dia anterior –i sense que ell hi fos allà– se l'acusés de comprar seguidors falsos a les xarxes socials. Una informació desmentida per ell mateix que no li va agradar gens, ja que aquesta no és la televisió de la qual vol formar part. La conseqüència no ha deixat indiferent: Torres s'aixecava del sofà i deixava tothom plantat sense previ avís i davant d'una Susanna Griso atònita.

Poc després, el marit de Raúl Prieto ampliava el seu parer i indignació a través dels 'stories' del seu perfil d'Instagram. "Me voy por no confiar ya en su dirección y no confiar en la veracidad de lo que se dice y se hace (...). Si el nuevo rumbo de la dirección de Alberto Díaz es reproducir la dirección de su antiguo programa y crear espectáculo a través del conflicto de sus colaboradores, va a ser que conmigo no". Contundent.

Comunicat de Joaquín Torres a Instagram
Comunicat de Joaquín Torres. / Instagram

I aquesta no ha estat l'única repercussió en el etern esdevenir de la causa-efecte. Un altre rostre que durant molt temps va formar part del planter de tertulians de l'espai matinal, ha aprofitat l'enrenou per pronunciar-se i explicar com va ser la seva sortida. "Me atrevo a contar algo que había ocultado hasta ahora", enunciava l'escriptora Lucía Etxebarria a la plataforma X, l'antic Twitter. Un llarguíssim escrit en què destaca que "nunca, jamás, tuve un problema con nadie", però que el director "no solo no pidió perdón, sino que me echó". "Para mí fue dolorosísimo porque no me dieron siquiera la opción de despedirme del equipo, como me hubiera gustado. No podéis imaginar cuanto lloré. Fue durísimo, yo no había imaginado que iba a ser tan duro (...) Viví una encerrona distinta en el contenido de la que le han hecho a Joaquín Torres, pero parecida en la forma. Algunas personas no tenemos que montar espectáculos ni vivimos de contar nuestra vida privada, y no nos gusta que se nos trate así", sentencia la valenciana. En contraposició, defensa Griso i recorda que ella només és la conductora i no és responsable de res.

L'episodi que Etxebarria rememora i que, segons ella, "me puso en peligro" remet a principis de l'octubre passat. L'autora va viure en directe una tensa topada amb Daniela Requena, periodista i secretaria de diversitat del PSOE a València. Tot després que es tractés en un dels blocs el procés judicial en què l'autora estava immersa després d'haver negat la identitat d'una persona no binària a qui ella es va referir com un "hombre".

Mai se sap quanta veritat hi ha en les paraules de cadascú quan només se sap una de les versions. L'eterna dicotomia entre l'oportunisme i la narració de les realitats.