Loquillo fa 60 anys que va néixer a Barcelona. TV3 li dedica el Sense ficció de dimarts amb motiu del reportatge sobre la comarca d'Osona com a nucli de bandes musicals als anys 80. Loquillo parla a l'entevista en castellà. Però el motiu de ser notícia és un altre.

Ha tornat a viure un concert accidentat. Fa mesos va fer fora un guàrdia de seguretat amb mala educació i crits:  "Que sea la última puta vez que pasas delante de mi puto escenario". Vete a vacilar a tu pueblo. Aquí mando yo". Com a molts concerts, va quedar constància gravada. Vídeo:

Ara el concert de la nit de dissabte a Còrdova ha acabat abans d'hora però no per un seguretat sinó perquè el cantant patia un problema de salut. Es va especular que va ser un cop de calor, el barceloní suava com un pollastre sobre l'escenari a 30 graus de calor de nit. I vestit amb un trajo com sempre.

Es fogava però els metges no van dir això. Tenia el més seriós per un cantant: afonia.  Eren les 12 de la nit. Els mil espectadors es van haver d'esperar 40 minuts a que els diguessin que se suspenia el concert i es tornaria l'import de les entrades. El català viu a Donosti fa anys i no està acostumat a la calor estiuenca andalusa.

loquillo concierto cordoba EFE

Loquillo al concert de Còrdova, EFE

Els crítics musicals no han tingut pietat: " Loquillo, el autoproclamado mejor músico de rock de la historia de este país, se rompió apenas empezado un concierto que prometía mucho y se convirtió en un coitus interruptus sin previo aviso".

"El diagnóstico oficial hablaba de una afonía galopante después de la comparecencia de la noche anterior bajo un viento de justicia y el enorme contraste térmico con un escenario en el que durante la prueba de sonido el termómetro pudo alcanzar sin problemas más de cuarenta grados". (Muzikalia). L'edat i els excessos no perdonen.

loquillo GTRES

Loquillo amb gest compungit, GTRES

Loquillo va donar ordre d'aturar i es va retirar amb el gest torçat d'impotència. Van anunciar que tornava en 10 minuts però els metges ho van desaconsellar. No fos cas que per forçar tant la veu li quedés com la de Miguel Bosé, també sexagenari.

L'endemà es va començar a posar en marxa la devolució dels diners als cordovesos decebuts, a càrrec de l'assegurança. No hi ha imatges del moment en vídeo. A Còrdova tots estaven pendents de l'escenari i no del mòbil. A diferència d'altres mutis pel fòrum de Joaquín Sabina per caure de lloros, no ha quedat constància en vídeo. Millor per ell.

Per vídeo, l'entrevista a TV3 dimarts 13 de juliol en castellà i català. El bilingüe perfecte:

Loquillo al desembre a Vic amb boira. Té gràcia explicant-se. Que es recuperi.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat