Laura Rosel ha presentat el penúltim Preguntes Freqüents amb una escaleta molt completa. Molts teleespectadors són ja de vacances, però l'actualitat política segueix ben latent i tornen a ser líders, 23,3% de share.. Només cal veure tot el material que tenien entre mans amb les novetats de dissabte: el pas al costat de Marta Pascal i el triomf de Pablo Casado. Podrien haver omplert hores i hores de programa gràcies a això, però també han seguit amb les entrevistes fetes prèviament.

El caramelet de la nit era una conversa amb Lluís Llach, qui anunciava la seva participació dient que el seu objectiu era seduir la Laura. I vaja si ho va aconseguir... El cantautor va parlar sense pèls a la llengua, tractant els temes d'actualitat però també deixant unes quantes crítiques.

El primer titular que va deixar caure ja anunciava per on anirien els trets: "Hi ha un feixisme latent a l’estat espanyol que genera uns anticossos difícils d’eliminar. Una cosa que hauria de ser democràticament la cosa més natural del món, acaba sent un problema d'estat".

Què n'opina sobre l'actuació del jutge Llarena?: "El jutge s'ha rendit parcialment, que ja era hora, però parcialment en el sentit que la bava li caurà per algun costat. Però repeteixo que és positiu perquè ha fet un ridícul internacional, encara que no crec que la situació millori gaire... Quan es moguin de país poden tornar a activar l'euroordre... Però com a símbol és molt important".

lluis llach 2 tv3

Llach, amb el llaç i les ulleres grogues / TV3

Segons Llach, l'error dels independentistes va ser no seure l'Estat en una taula de negociació: "No vam valorar bé la seva reacció, ni les nostres forces. I confiàvem que Europa ens ajudaria més. Després de l'1-O i el discurs del rei, hi va haver certa desorientació entre els partits independentistes. A més, ens vam conjurar a no admetre que la violència afectés la nostra societat i això ens va condicionar".

De la resta del programa, el més destacable van ser les reflexions de Pilar Rahola. La periodista va comentar la més recent actualitat, fent primer un discurs a favor del triomf de Pablo Casado: "Des de la nostra perspectiva, dels drets catalans i de la causa dels presos, certament guanyés Soraya guanyés Casado, fotuts uns i altres perquè s’han estat tota la campanya parlant d’Espanya i Catalunya, res de programa. Mano dura i mano dura i cada vegada la porra més dura. Jo prefereixo el Casado", començava.

Però per què? "Primer perquè fot a en Rivera, es barallaran entre ells, són joves, nova política... trenquen amb les estructures. El perfil de baralla PP-C's amb en Casado s'accentua encara més. Quan els adversaris es barallen, deixa’ls, que diuen. Però l'altre motiu pel que prefereixo a Casado, és perquè Soraya és més política, sí, però és clavegueres de l’estat. És la Rubalcaba del PP, la persona que ha dissenyat tota l’estratègia contra Catalunya i sap molt bé com es fa tot aquest món. Ella era la jefa. El Casado n’ha d’aprendre de tot això, així que ens dona més temps a nosaltres".

"La Soraya ja ens la coneixem, en Casado ideològicament ja sabem què diu i ens amenaça com tots però no ens espanta. Però no té aquesta motxilla d’haver fet feina a las profundidades contra els catalans", afegia. 

També va voler parlar sobre la decisió de Marta Pascal, dient que no li sap greu: "Crec que és una persona vàlida i amb una sòlida formació, que ha fet una feina en un moment molt complicat. Tots els respectes. Ara bé, hi havia una contradicció fragant que havien de resoldre, perquè ella no estava en la mateixa direcció que Puigdemont, ell la farà molt grossa i està disposat a fer que el mandat de l’1-O no acabi a les escombraries".

El programa també va comptar amb el testimoni d'en Joaquin Jiménez, magistrat emèrit del Tribunal Suprem que ocupava la cadira del jutge Llarena. Va aprofitar l'entrevista per assegurar que ell no ha vist la rebel·lió en cap cas, però sí sedició, encaixant amb els fets davant de la conselleria d'economia. Tot i això, és destacable que digués que la presó preventiva dels presos independentistes és excessiva.  

I d'aquí, a parlar sobre el poder de l'activisme amb dues revolucionàries, l'exmiliciana republicana Ángeles Flórez (Maricuela) i Ana Jiménez, més coneguda com "la abuela del soterramiento" de l'AVE de Múrcia. Per tant, un Faqs amb molta teca que ja es prepara per acomiadar-se de l'audiència la setmana vinent.