No s'ha parlat d'una altra cosa durant el cap de setmana. I se'n continuarà parlant. Els àudios de l'excomissari Villarejo i el periodista Antonio García Ferreras, la nova filtració de les gravacions publicada per Crónica Libre, on el presentador d'Al rojo vivo li confessa que no confiava en la veracitat de les proves que sostenien que Pablo Iglesias tenia un compte a les illes Granadines, però malgrat tot, en va informar al seu programa confiant en Eduardo Inda, qui va publicar la informació inicialment: "Yo le dije 'Eduardo, eso es muy serio, yo voy con eso, pero eso es muy delicado y es demasiado chapucero'", reconeixia Ferreras a Villarejo. Ferreras, que sempre que pot s'omple la boca parlant de "periodismo", ahir es va intentar justificar de manera matussera quan va començar el seu programa:

Tothom hi ha dit la seva. La periodista Ana Pastor, companya de cadena i parella de Ferreras, es pujava per les parets:  "es injusto" creure que una gravació "fuera de contexto" demostri una conspiració contra Podemos: "Cualquiera que viera la televisión aquellos días sabrá lo que hicimos y lo que no. Las grabaciones sin contexto, bien lo saben en Podemos, nos sirven para lo que quiera cada uno. A mí Villarejo, al que no conozco, y sus informaciones siempre me han parecido lo mismo. Antes y ahora"L'escriptor gallec Suso de Toro posava el dit a la nafra i no es callava a l'hora de posar damunt la taula el que s'ha viscut a Catalunya i com ara tothom se sorprèn i indigna quan s'ha parlat de Podemos: "Sólo molesta que la cloaca del estado fuese contra Podemos? No molesta lo que hizo contra catalanes, atentado en las Ramblas incluìdo? Progres españoles, los catalanes también son personas, aunque no lo creáis ni lo queráis así....":

També es va pronunciar, justament, una catalana. Una periodista que fa anys que viu i treballa a Madrid, ara, al capdavant de l'Hoy por hoy de la Cadena SER. Àngels Barceló, que alliçonava davant dels micròfons entonant un mea culpa i assenyalant el que s'havia fet malament des del periodisme d'aquest país: "Nuestra profesión necesita una catarsis, nosotros también somos responsables del deterioro democrático de este país. Ciertas pràcticas, como publicar noticias falsas, sabiendo que lo son, a quien hacen realmente daño es a la democracia". Barceló segueix el seu discurs vantant-se que "en esta casa siempre hemos denunciado y contado las maniobras de las cloacas del estado para hacer frente a otras opciones políticas. Lo hemos hecho con el independentismo, opción que, ya saben, puede defenderse, siempre dentro de los cauces democráticos".

Unes paraules que no han provat bé a bona part dels usuaris que han sentit aquestes paraules en boca de Barceló, perquè molts tenen la sensació que s'ha passat segles tenint una visió molt concreta de l'independentisme, gens favorable al procés. Concretament, molts no obliden les paraules que va dir davant dels mateixos micròfons l'octubre del 2019: ""El independentismo espolea la violencia al tiempo que se convierte en un movimiento autoritario que no permite ni la discrepancia y que niega la existencia de una sociedad plural. Buscaban la transversalidad y se han convertido en un movimiento unilateral y autoritario". I d'entre totes les respostes, la més concreta, breu, demolidora i contundent li ha dedicat Lluís Llach. El cantautor només ha necessitat de tres paraules per dedicar-li a Barceló una galeta amb la mà oberta:

 No cal afegir res més.