L'excel·lent periodista català, Lluís Guilera, deixa el Telediario de TVE. Forjat a Ràdio Sant Cugat, després vindria una carrera professional on cada passa que ha donat ha anat a més. De presentar l'espai infantil Cinc minuts més al K3 que fa uns anys hi va haver a TV3 a presentar el Canal 24 Horas per TVE des de Madrid, pont que li va servir per fer-se càrrec de l'informatiu de la televisió pública durant els caps de setmana al costat de Lara Síscar. Fins ara.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

¡Enhorabuena a todo el equipo del Telediario Fin de Semana! Líderes las cuatro ediciones en La 1 y el 24h

A post shared by Lluís Guilera (@lluis_guilera) on

Perquè Guilera torna a Catalunya. Ho fa per seguir treballant per TVE fent-se càrrec d'un programa de debat que s'emetrà els dissabtes a partir de setembre després de l'Informe semanal. Aquest cap de setmana, per tant, va arribar l'hora dels adéus. I els adéus que més es recorden són els que no t'esperes. Ell sabia que era l'últim TD, evidentment, però el que desconeixia era la sorpresa que li tenien preparada els seus companys d'equip.

lluis guilera comiat

@lluis_guilera

Just abans d'acabar, la copresentadora, amb Guilera al costat, però amb la convenient separació física, va voler recordar als espectadors la importància de mantenir la distància. Moment que va aprofitar per parlar de la que ara la separarà del seu company de fatigues: "a lo largo de estas semanas les hemos insistido mucho en la importancia de mantener esta distancia de seguridad [de dos metros], pues bien a partir de hoy, esta distancia va a aumentar. Es una distancia solo física, pero que recorrerá los más de 600 kilómetros que hay desde Madrid a Barcelona, que es donde nuestro compañero Lluís y esta casa, preparan un nuevo proyecto, una nueva aventura. Se trata de un debate, que si ustedes han ido siguiendo estos 'Telediarios' ya se imaginan que será cuanto menos con un tono algo distinto".

lluis guilera2

@lluis_guilera

Guilera no sabia quina cara posar. Aguantant les llàgrimes i amb l'emoció a punt d'aflorar, es pregunta en veu alta: "¿Y ahora qué digo yo?". I el que va dir va ser donar les gràcies, especialment, "a todo el equipo del 'Telediario Fin de Semana', no digo todos los nombres porque aunque no somos muchos estaríamos un buen rato. Y, si me permiten, sí que voy a dar un nombre para darle las gracias, a mi compañera Lara Siscar. Te quiero, gracias por todo, gracias por ser tan buena compañera".

A Catalunya se l'espera amb els braços oberts. Alguns companys de professió, com Jofre Llombart, Carles Costa o Toni Cruanyes, així com molts espectadors, li han dedicat sentides paraules:

Molta sort en la seva nova aventura professional. Però amb el talent que té, no la necessitarà. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat