Falta menys d’una setmana per decidir qui serà el proper alcalde de Barcelona i l’unionisme treballa a tota màquina per a blanquejar la imatge de Manuel Valls. Només així aconseguiran fer que als votants dels comuns els sigui més fàcil empassar-se el pacte amb Ciutadans per nomenar alcaldessa Ada Colau. La campanya per evitar que Ernest Maragall i l’independentisme governin Barcelona està sent aferrissada. Fins al punt que sembla legítim difamar l’adversari polític. O això és almenys el que deu haver pensat el periodista Lluís Bassets abans de fer una afirmació incerta sobre el candidat d’ERC i que ha provocat la reacció furiosa de la xarxa.

colau valls salvados

La Sexta

El periodista Xavier Vidal-Folch publica avui a El País un article titulat “Los terribles delitos de Manuel Valls”, que vol fer creure que l’independentisme ha manipulat la imatge de l’exprimer ministre francès per fer-lo semblar encara més antipàtic. Però qui ha acabat tergiversant la realitat és el seu company Lluís Bassets, que ha pres una de les cites de Vidal-Folch al text i l’ha intentat fer passar com una declaració abominable d’Ernest Maragall contra Manuel Valls.

el pais opinion vidal folch

Lluís Bassets posa en boca d’Ernest Maragall una cita del seu amic Xavier Vidal-Folch perquè sembli que és un indepe qui diu aquestes barbaritats d’un unionista. Però la burda mentida de Bassets té les potes molts curtes i de seguida l’han enxampat. David Fernàndez, Empar Moliner o altres dirigents d’ERC com Joan Capdevila el deixen en evidència. La xarxa en va plena:

En Bassets sap que és mentida, que en Maragall no ha pronunciat cap de les paraules que ell li adjudica. Però es manté ferm en l’engany:

La manipulació és escandalosa i fins i tot el mateix Ernest Maragall ha desmentit Lluís Bassets a través de la xarxa. El dirigent republicà està indignat:

Tal com afirma Maragall, l'estratègia és clara: “Difama, que algo queda”.