"Si busques un titular groc o rosa, no el tindràs, eh?". Són les sornegueres paraules de la gran Lídia Heredia. Groc o rosa potser no, però blau, sí. Primer Sant Valentí que la meravellosa Lídia Heredia passa als Estats Units, on fa uns mesos que viu i treballa com a nova i flamant corresponsal de TV3 en aquell país. Primer dia dels enamorats segons la cultura anglosaxona, tot i que a casa nostra som més de Sant Jordi i de regalar llibres i roses el 23 d'abril. Però ara la periodista de Badalona ha viscut a Washington el seu primer 14 de febrer. I ha donat fe de la histèria col·lectiva que viuen als USA per aquesta festa de l'amor, plena de Cupidos, de cors i de sopars romàntics. "Has pogut celebrar Sant Valentí sense haver de dissimular", li ha dit el Roger Escapa aquest cap de setmana a El suplement de Catalunya Ràdio. I tant que ho ha fet. Però com ella diu, no té res a dissimular, ella que viu feliçment amb la seva parella i fills des de fa temps.

Presentación temporada 21-22 TV3, Lidia Heredia - Montse Giralt
Lídia Heredia / Foto: Montse Giralt

La Lídia ni va caure que s'acostava Sant Valentí fins que no va entrar als súpers i va veure tota la decoració i regals que allà hi ha hagut per aquestes dates. Rams de flors, bombons, llaminadures... el que faci falta per aquesta exaltació exagerada i comercial de l'amor als Estats Units. "Aquí el celebren, i el celebren molt. Si fas una reserva a un restaurant aquests dies, tindràs l'opció de dir: 'Vens a celebrar Sant Valentí?', perquè hem preparat tres cóctails, tots tres vermells", diu ella. Es regala molta flor, molts bombons... "i es vesteixen de vermell. Si vas de negre no fa de Sant Valentí. S'hi aboquen". El seu interlocutor, Escapa, reconeix que li fa mandra aquesta festa, però vol saber si ara que la Lídia és allà, l'ha interpelat d'alguna manera. I ella revela: "Et faré una confessió".

Presentación temporada 21-22 TV3, Lídia Heredia - Montse Giralt
Lídia Heredia / Foto: Montse Giralt

Quina? Que va tornar a casa amb un romantiquíssim regal per part d'un company de feina a Washington. Ella, però, aclareix les circumstàncies en que es va donar: "Hi ha una persona a l'oficina que havia fet galetes el dia anterior, perquè havia estat l'aniversari de la seva filla, i una de les galetes tenia forma de cor, i li posen aquella mena de sucre amb mantega al damunt, de color vermell, i vaig dir: 'Mira, saps què? M'enduré la galeta a casa per fer la broma'. I és tot el Sant Valentí que ha fet". La Lídia, meravellosa. I que consti en acta, per molta galeta que s'endugui a casa en forma de cor, ella ja sap de qui està enamorada. Esperem que com a mínim, la galeta estigués bona. Lídia Heredia, un cop més, sensacional explicant el seu dia a dia als Estats units i com es fa als costums i nous veïns que té a la capital nordamericana. Ens agrada aquesta versió romàntica de la corresponsal de TV3, però res superarà la versió picant de la Lídia quan va explicar que el seu veí cuina sempre dins de casa sense roba, perquè deuen tenir la calefacció encesa a tot drap.