Ja fa temps que la meravellosa Lídia Heredia viu i treballa als Estats Units, concretament a Washington, com a corresponsal de TV3 al país nordamericà. La de Badalona ja s'ha acostumat al seu tipus de vida en aquell país i són una delícia les seves cròniques, tant quan tenen un punt de vista polític, parlant sobre Trump, Biden i companyia, com quan tenen més caire social, i fins i tot personal, sobre el tarannà i la manera de fer dels seus nous veïns. I en aquest sentit, són sensacionals les contracròniques que fa pel programa El suplement del Roger Escapa a Catalunya Ràdio.

Presentación temporada 21-22 TV3, Lidia Heredia - Montse Giralt
Lídia Heredia / Foto: Montse Giralt

Heredia porta temps sorprenent els oients del programa de cap de setmana a l'emissora pública catalana, especialment quan explica intimitats i anècdotes del seu dia a dia. Insuperable va ser quan va explicar que el seu veí del davant de casa sempre anava mig en pilotes, cuinant sense roba, perquè allà tenen posada molt alta la calefacció a l'hivern. O alguna proposta que ha rebut. O quan parlava dels súpers, de Sant Valentí o d'algun concert sorprenent al qual havia anat. Aquest dissabte, un dels temes que han tractat Heredia i Escapa ha estat l'Spring Break, aquesta mena de vacances de setmana santa on molts joves del país "viatgen, fan turisme... i surten de nit". On? A festes que es munten, però també a bars i a discoteques. Aturem-nos aquí. Ja saben que als Estats Units, l'edat mínima permesa per accedir-hi són els 21 anys, i no els 18 que tenim aquí.

Presentación temporada 21-22 TV3, Elena Gadel y Lídia Heredia - Montse Giralt
Elena Gadel i Lídia Heredia / Foto: Montse Giralt

El presentador recorda què passava en la seva època quan ell i els amics volien entrar a una discoteca sense tenir l'edat permesa, quan feien servir allò dels carnets d'identitat falsos. La Lídia apunta aleshores sobre el "mercat negre de 'fake ID', de carnets d'identitat falsos. Valen 70-80 dòlars. Te'ls envien per correu, camuflats en un llibre, amb instruccions". Què passa? Que les discoteques ho saben i de vegades tenen màquines que detecten si els carnets són oficials o no. "Saps que he descobert? No ho diries mai...", revela la periodista. "Hi ha gent que es treu el carnet d'identitat de la República de Catalunya"I Escapa: "Què dius, ara??". "El que sents... I l'utilitzen per entrar a les discoteques".

carnet
Twitter

Heredia recorda aquell carnet, "ara ja no estem en època tan efervescent del procés, però algunes webs feien carnets, ni que fos per fer veure que. T'ho prometo". Explica la Lídia que se'l treuen, se'l fan enviar als Estats Units i el fan servir: "Aquell carnet, el porter de discoteca no sap què és, no saben quin país és i la màquina no ho pot comprovar. 'Soc de la Repúblicana Catalana' i cap a dins".

No sabem si algun dia tindrem la independència. Com diu Roger Escapa, "al menys serveix perquè els joves catalans i no catalans entrin a les discoteques".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!