Acaba l'etapa de Leo Messi al capdavant del FC Barcelona. Sí, al capdavant perquè ell era l'amo dels sentiments dels culers. Els jugadors es referien a ell amb el malnom de "presidente". S'acaba la història d'amor i ara toca veure'l en braços d'un altre, el PSG. Les cares llargues no són només entre els culers.

Els tres nens Messi no han somrigut ni un sol instant. Les fotos parlen soles, així estan a París Thiago, Mateo i Ciro Messi:

antonela tres hijos tristes messi GTRES

Mateo, Ciro, Antonela i Thiago Messi, GTRES

Cares de pomes agres excepte Antonela, que sap dissimular la mandra d'una mudança a l'agost, anar a viure entre hotels i cases a una ciutat plujosa, on tothom parla només en francès i on saben que estan de pas, dos anys si arriba. I jugar contra el Montpellier. Quina mandra. Els nens perden els amics i l'escola catalanes. Tot per un club ric.

Però les aparences enganyen. Hi ha un clixé de considerar el PSG ric pels petrodòlars del Qatar, com un club de les elits franceses. I no queda tan clar.

Quim Monzó ha escoltat un comentari al bar que ha volgut convertir en tuit:

qui monzo tv3

Quim Monzó, TV3

Monzó sempre para l'orella i quan fa tuits de bars es viralitzen de seguida, sobre el pa amb tomàquet o per comentaris com aquest, de barra de bar: "No sé què hi pinta Messi al PSG si, a França, el futbol només interessa als moros i als negres de color [sic]".

El (sic) indica que l'error de l'expressió "negres de color" no és de Monzó sinó del client del bar que es fa un enrenou amb l'eufemisme "persona de color" i "negre". Tots som d'un color, però aquesta lluita contra el políticament correcte Monzó la dona per perduda.

Li interessa l'altra realitat que poc s'explica als informatius, el PSG és el club dels pobres, els immigrants, les banluies, l'extraradi, els suburbis. Perquè quedi clar, l'escriptor i columnista fa un retuit molt aclaridor:

TUIT

leo messi psg recibimiento GTRES

Leo Messi entre una multitud que l'aclama a París, GTRES

El tuit original és d'un periodista expert en rugby que sap de què parla: "Deixant de banda el racisme del paio del bar, té part de raó (tot i que ho expressa molt malament). Allà els pijos rics són de Racing, els poscos i ecofriendlys de Stade Français (tots dos rugbi) i els nouvinguts i descendents de les colònies, del PSG. A Andorra passa similar."

Els blancs amants del futbol són d'un equip petit, el Ràcing de Parçis, els postcomunistes i ecologistes prefereixen el rugby i els immigrants, algerians, negres i musulmans del PSG.

Dues fotos fabuloses de la rebuda de Messi a París:

aficion PSG EFE

messi tienda paris efe

Seguidors del PSG, EFE

A la foto superior desenes de fans del PSG s'amunteguen per veure Messi, i a la foto inferior, els que es poden permetre pagar 100 euros per una samarreta de Messi que no és del top manta. El color de la pell parla per ell mateix.

Adeu Leo Messi. Amb la seva marxa l'estiu s'ha acabat abans d'hora, un 11 d'agost.

Bones vacances.