"Per igualar Basté fa falta una aposta sostinguda, no pots canviar cada tres anys". L'autora d'aquesta frase és ni més ni menys que la Laura Rosel. I la frase en qüestió la va dir fa només tres dies en una entrevista al diari Ara, on fa de columnista. Però ben bé el titular podria haver estat un altre, un que també incorporés el nom del Jordi Basté en la frase. Un titular que no es va donar durant la conversa, però que hauria d'haver estat aquest altre: "Dimarts torno a RAC1. I torno ni més ni menys que al programa del Basté". Bum. Han cantado bingo. Bomba entre mitjans. Perquè sí, perquè la periodista torna allà d'on va sortir, abans de fer el salt a TV3 per presentar el Preguntes freqüents i que, un cop acomiadada, va anar a parar a l'altra banda de la Diagonal, a l'emissora de la competència, a Catalunya Ràdio a fer El matí de Catalunya Ràdio, competint cada matí amb la persona que ara l'ha fitxat, Jordi Basté. Així hem vist a la Laura els darrers temps, abans que la rellevés el Ricard Ustrell al programa estrella de l'emissora pública:

I així la vèiem fa uns anys, quan parlava davant d'uns micròfons que tenien l'escuma vermella i no groga:

Rosel i Basté van ser rivals als matinals durant tres temporades, tot i que a ells no els hi agrada parlar de rivalitat, sinó de pluralitat i de com més opcions de ràdio en català, millor. Tres temporades on Rosel va fer el que va poder, però no va aconseguir superar un Basté consolidadíssim i líder, el programa més escoltat de Catalunya durant anys i panys. Van parlar alhora a les ones durant tres anys, i el dia que es va saber que Catalunya Ràdio prescindia de la Laura, el Jordi va tenir un record per ella des dels micròfons de RAC1: "Les cadires quan som on som tendeixen a moure's massa, d'un dia per l'altre i, sovint, es mouen amb més força de la que mereixeríem, però poca gent pot saber el sacrifici físic i psicològic que suposa pels que treballem en aquesta hora. I tranquil·la que no serà per cadires". I ara, qui li ofereix una cadira al seu espai, al seu El món a RAC1, és ell. Com ja va fer, per cert, amb una altra periodista que durant molts matins també sonava a l'emissora pública, la Mònica Terribas.

laurarosel 1608290499 2466841963845211960 7986605
Laura Rosel, Raquel Sans, Mònica Terribas i Jordi Basté / @laurarosel

 Si a la Mònica la sentim cada dilluns a la tertúlia, aquest dimarts qui ha debutat com a col·laboradora ha estat la Laura. I ho ha fet parlant d'una altra dona, l'alcaldessa de París, Anne Hidalgo, i el seu anunci d'abandonar Twitter, X o com nassos es digui ara la xarxa de l'ocellet. Basté sap que ha fet un fitxatge que farà parlar. Només cal comprovar com ha anunciat el seu nom: "De tot plegat escoltem ara el comentari que hi posa la periodista i NOVA col·laboradora d''El món a RAC1'...", pausa dramàtica de set segons, "...Laura Rosel".

Anne Hidalgo deixa 'X' i Laura Rosel torna a RAC1... Una píndola que serà la primera de moltes, suposem, a El món a RAC1. I, qui sap, potser el pas previ a sentir-la també com a tertuliana.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!