El PP mai ha deixat de ser el PP. És com la fàbula de la granota i l'escorpí. Quan algú ha fet de la seva raó de ser el verí, la rancúnia, l'odi i la bilis, especialment contra tot el que ve de Catalunya, és impossible canviar-se de jaqueta com si res. Només cal sentir algunes veus entre els alts càrrecs populars. Evidentment, el seu pal de paller n'és l'exemple més paradigmàtic.

casado lavabo

Pablo Casado / @pablocasadoblanco

Un Pablo Casado que assistirà a la manifestació contra els indults als presos, el pròxim diumenge 13 de juny a la plaça Colón de Madrid. La seva mà dreta Teodoro García Egea crida a files, aquesta convocatòria interpel·la tothom dins del partit, "des del seu president fins a l'últim dels afiliats". Que també hi seran a la foto els ultres de Vox? Peccatta minuta. Arrimadas, donant els darrers coletazos agonitzant amb Cs, també hi serà. La chupipandi al complet.

foto colon

La foto de Colón / TVE

I avui qui ha ensorrat el partit de Casado ha estat Laura Rosel, amb un editorial demolidor. Parlant de com n'és de cíclica la vida, la periodista d'El matí de Catalunya Ràdio  ha trobat l'exemple més paradigmàtic en Casado i companyia. "La política és un cicle tediós i en alguns casos, arriscat", comença Rosel, per continuar atonyinant l'estratègia política del PP, que "quinze anys després tornen a començar una sèrie d'episodis que tots coneixem, la recollida de signatures". Si el 2006 era Mariano Rajoy contra l'estatut, ara agafa el relleu Casado contra els indults. De oca a oca y tiro porqué me toca. En el seu cas, de recogida en recogida y tiro porqué no sé hacer otra cosa que ir contra los indepes.

rosel foto

Laura Rosel / @laurarosel

Rosel els ensorra: "No s'ha après res en aquests quinze anys. La recollida de firmes del 2006 no va ser de franc, va tenir conseqüències que convindria tenir presents abans de tornar-hi". Però sovint, per no dir sempre, el PP és com aquell regust desagradable que et torna i et torna després d'haver menjat all.

Torna la recollida de signatures, torna la foto de Colón, torna la dreta més rància i reaccionària... No. No torna res. Sempre hi han estat. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat