Ha començat a l'Audiència de Barcelona la segona part del judici de la Manada de Sabadell, els acusats d'haver violat una noia de 18 anys en una nau industrial el febrer del 2019. Dimarts, declaració de la jove, que ara en té 20, que posava la pell de gallina al recordar novament aquell esgarrifós moment, relatant com va ser assaltada i acorralada de matinada al centre de la ciutat i arrossegada fins a una nau industrial on hi havia sis individus més i que la van violar per torns. Una declaració que va venir acompanyada d'una actitud penosa d'un fiscal que ha rebut moltes crítiques per la seva falta d'empatia amb la víctima de la violació, interrompent-la i posant en dubte el seu testimoni constantment. I avui, qui n'ha parlat ha estat Laura Rosel.

rosel 2

Laura Rosel / @laurarosel

La directora i presentadora d'El matí de Catalunya Ràdio no s'ha mossegat la llengua a l'hora d'analitzar una altra imatge vergonyant relacionada amb el judici. Però si ja era prou dur veure la fredor del fiscal, encara més fastigós va ser veure com arribava un dels presumptes violadors a l'Audiència de Barcelona. Ells neguen els fets, la justícia dictaminarà sentència, però no té cap mena d'explicació anar a un judici on estàs acusat de violació, repetim, ON ESTÀS ACUSATS DE VIOLACIÓ, i fer el que va fer un d'ells.

judici manada

(Efe)

Una imatge lamentable, la de Redouane Oukhlifa, arribant amb actitud arrogant, prepotència i fent el símbol de victòria amb els dits davant de càmera. Una imatge vergonyosa, es miri per on es miri. A més, aquest acusat, en sortir dels jutjats el dimarts, s'hauria abaixat els pantalons i hauria ensenyat els genitals als periodistes, segons TV3. Veure Oukhlifa d'aquesta manera, com si res, alçant els dos dits, ha fet remoure l'estómac de Rosel en l'editorial d'aquest dijous al seu programa.

rosel dits

Laura Rosel / @maticatradio

"Vosaltres quan feu el signe de la victòria, el dels dos dits?", preguntava la periodista. Moltes possibilitats. Cap que tingui a veure amb el moment que va triar aquest acusat. "Jo no li trobo la lògica, crec que no en té cap que no sigui perversa. Què celebra? Què ha guanyat? De què se sent orgullós?". Rosel ha deixat clar quina és l'única persona que hauria de poder fer el signe de la victòria:

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat