Si Catalunya fos un Estat, el canvi de Rosel per Puig a FAQs seria un "afer d'Estat". Fins i tot s'hi ha pronunciat el president de la Generalitat (Quim Torra: "Aquella presentadora que t'agrada més, ara te la canvien. Costa d'entendre"). Després que en parlés la primera autoritat del país ja s'han destapat les afectades: primer Cristina Puig a TV3 i una hora després Laura Rosel a les seves xarxes socials. Tot sembla calmar-se a l'espera del judici final, que en el cas de la TV és el share del programa que coneixerem diumenge. Jordi Basté ha tingut contractats tant Cristina Puig com Tian Riba i Pere Mas (presentadora, director i subdirector, respectivament, del nou Preguntes freqüents)  i ha trucat Puig per entrevistar-la a El món a RAC1. Fair play entre l'entrant i la sortint:

Cristina Puig 4

TV3

Cristina Puig té molt clar el missatge de calma entre la tempesta a twitter i insisteix a RAC1 en el que ja va dir a Tot es mou, un altre programa on fins ara feia de tertuliana: "FAQs és un programa amb un públic molt fidel i és lògic que demani explicacions i que es bolqui en una presentadora que ho ha fet molt bé. En aquesta vida nostra sempre hi ha canvis, però no s’expliquen. Passa que en la nostra professió s’han de donar explicacions perquè estem en el focus. Són coses que passen habitualment a les feines, però la nostra feina és pública. No és la millor carta de presentació ni el millor ambient per començar un nou projecte". Un canvi com aquest, sobtat i que deixa una presentadora penjada, és multifactorial. Feia temps que productora i cadena volien el canvi i l'han materialitzat amb el canvi d'any. I  no estaven del tot satisfets amb Rosel, perquè sinó seguiria.

laura rosel foto je men fous

Twitter Laura Rosel

L'expresentadora Rosel diu a twitter "Se m'en refot", a la samarreta que no signa Jordi Calvis, el dissenyador del programa que ja té a punt la que durà Cris Puig dissabte a les 22h. Basté ha preguntat: "Crec que portaràs una samarreta amb la cara de Laura Rosel". Respon el subdirector Pere Mas: "No". Hi haurà missatges sobre el canvi de presentadores, com quan es va canviar Ustrell per Rosel a un vídeo de tot l'equip al Port de Vilanova on un marxava en vaixell i arribava la substituta. 

rosle port vilanova tv3

TV3

A tots els periodistes ens han fet fora d'una feina, només que a Laura Rosel l'han fet caure de més amunt. De tot el que s'ha dit, el més rellevant són els espectadors. L'últim dia de Rosel el programa va fer un espectacular 21,5%, 321 mil persones que mereixen no tant saber qui ha decidit i per què sinó el millor programa possible. Que per això el paguen.