Junts per Catalunya té candidata oficial a presidir la Generalitat: Laura Borràs. Ho és perquè així ho ha decidit la militància, però fa temps que l'exconsellera de Cultura, exdirectora de la Institució de les Lletres Catalanes i diputada a Madrid és una de les més ben valorades del panorama polític entre la gent normal, per molt que molesti a alguns, i d'altres la vulguin excloure via aparell judicial. És extremadament intel·ligent, propera, educada, ferma, combativa i il·lustrada. Qualitats que triga dos segons de demostrar cada cop que intervé en una conversa, entrevista o acte. Des del punt de vista mediàtic, és un os molt dur. No poden amb ella. Tampoc amb les seves lliçons. Ana Rosa l'ha patida en carn pròpia. I ho ha tornat a fer.

Laura Borràs amb Mònica López RTVE

Laura Borràs amb Mònica López / RTVE

Borràs ha estat l'entrevista estrella de 'La Hora de La 1', el programa de la catalana Mònica López​. En el vis a vis, Borràs s'ha explicat a les mil meravelles, com ens té acostumat. I quan s'ha obert torn de "preguntes" als tertulians del dia, els ha cantat la canya de forma magistral. En concret a Lucía Méndez, redactora en cap d'opinió d'El Mundoque ha tret la figura de Carles Puigdemont amb intencions d'humiliar-lo: "ese señor que está viviendo por ahí en Bruselas".  Havia begut oli. Borràs, enorme: "Es europarlamentario. Dice usted viviendo por allí como si estuviera pululando. Es un europarlamentario." Méndez insistia: "está ahí porque si vuelve acabaría como los demás". Només ho empitjorava: "Porque estamos en el estado español". Més clara, l'aigua.

Laura Borràs amb Lucía Méndez RTVE

Laura Borràs rèplica a Lucía Méndez  /RTVE

Lucía Méndez RTVE

Lucía Méndez redactora en cap d'opinió d'El Mundo / RTVE

El frec a frec ha continuat i ens ha deixar una mostra més de contundència i elegància contra l'argumentari espanyolista: "España es un estado demofòbico. No le gusta la democracia. Cuando hacemos un referéndum como el del 1 de octubre, que fue un referéndum democrático, el resultado fue: prisión, exilio y represión." Brava.

 Laura Borràs RTVE

Laura Borràs entrevista a 'La Hora de La 1' / RTVE