Si hi ha un duel actualment a televisió, aquest és entre dues de les presentadores més prestigioses del país, Ana Rosa Quintana (68) i Sonsoles Ónega (46). Ambdues havien treballat durant molts anys per la mateixa cadena, Telecinco, però ara s'enfronten una a l'altra diàriament. Després que Mediaset, empresa propietària de Telecinco i Cuatro, entre altres canals, remodelés tota la programació, l'antic El programa de Ana Rosa ha passat a les tardes amb un nou nom: Tardear. La presentadora veterana segueix dirigint el programa que vol fer la competència a Y ahora Sonsoles d'Antena 3. La lluita per a captar l'atenció dels espectadors és evident, tant, que Ana Rosa Quintana va fer saltar totes les alarmes en introduir un dels temes que tractarien durant la tarda. L'audiència més fidel del programa va quedar sorpresa en escoltar les declaracions de la qui va ser la reina de la televisió dels matins. 

Captura de pantalla 2024 04 19 130220
Tardear - Telecinco

Un dels temes que ha generat més polèmica durant l'últim mes ha estat el cas que ha girat al voltant de l'exbisbe de Solsona (54) i l'escriptora i psicòloga, Silvia Caballol (41). L'últim episodi de la trama, que va començar l'any 2021, quan el bisbe va renunciar als seus càrrecs, va saltar als mitjans de comunicació en conèixer que Xavier Novell, el bisbe, havia demanat al Papa el consentiment per a casar-se amb Silvia Caballol. Ambdós es van conèixer l'any 2021 i van començar a mantenir una relació que no encaixava amb la vida d'aquell moment de Xavier Novell. Ara, després que se'ls concedís la secularització, la parella ha pogut contraure matrimoni per l'església. Ana Rosa va presentar el tema de la següent manera: "Recuerdan al obispo de Solsona, Xavier Novell. Es ese hombre que renunció a su vida eclesiástica, que era obispo, para casarse con Silvia Caballol, escritora de literatura erótico-satánica. La pareja tuvo dos gemelas y hace dos semanas se casaron por la iglesia, porque les ha dado permiso el Papa. Hoy hablamos con la novia en exclusiva, en exclusiva nacional, ha sido una entrevista internacional." L'entrevista internacional és d'on van treure el contingut.

Captura de pantalla 2024 04 19 130435
Silvia Caballol i Ricard Ustrell - TV3

I va esclatar la bomba. L'entrevista internacional, a la qual es va referir Ana Rosa Quintana, es tractava d'una que s'havia emès en directe a TV3, la televisió pública de Catalunya. El programa que presenta Ricard Ustrell (33) dissabtes al vespre, Col·lapseva poder entrevistar a Silvia Carbonell. La dona de l'exbisbe de Solsona va trencar el silenci que havia mantingut durant anys a un programa de televisió català, segons Ana Rosa Quintana, un altre país. Ningú a la taula es va escandalitzar, cap dels col·laboradors va corregir a la presentadora, cosa que va portar a pensar que la lluita dels mitjans pro dreta espanyola per embrutar la imatge de Catalunya podria haver acabat. Ana Rosa Quintana va donar pas a un vídeo que recopilava el més destacat del cas per a refrescar la memòria dels espectadors. Quan les càmeres la van tornar a enfocar, la presentadora, conscient ja del que havia dit, va corregir la seva opinió.

Captura de pantalla 2024 04 19 130636
Silvia Caballol i Xavier Novell - Telecinco

"A ver, tengo que rectificar porque la entrevista (risa de los compañeros) la ha hecho en una televisión nacional, de momento, en TV3. Yo pensé que era una televisión francesa, perdónenme ustedes, pero ha sido en TV3. Quiere decir que es una primicia para este programa porque no se ha visto esta entrevista". Ana Rosa Quintana va rectificar la introducció que havia fet abans de donar pas a un vídeo informatiu sobre l'entrevista en qüestió. La declaració feta al principi va quedar corregida, però la presentadora no va negar en cap cas la possible independència, en un futur, de Catalunya. 

Tardear - Telecinco
Tardear - Telecinco

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!