'La Resistencia' va per la 6ena temporada en antena i hem vist situacions de tota mena. Però potser que el darrer episodi del xou de David Broncano ha trencat un rècord insospitat: no pas el de màxim d'audiència, tampoc el de reproduccions a Youtube. No, la cosa no va per aquí. La categoria és molt més particular i, segons quin criteri, difícilment mesurable. Però és clar, després de l'espectacle que van oferir a Movistar+, no hi ha discussió: va ser l'episodi més fatxa de tots. I serà difícil que ho superin, sempre que no acabin aconseguint seure al seu sofà a la infanta Elena, a Froilán o a Victoria Federica. O a Santiago Abascal, per suposat. 

La responsable de la ferum espanyolista rància que emanava el televisor era un personatge molt més frívol. També, depenent de a qui demanis opinió, molt més insubstancial. Ara bé, és una dona que triomfa al seu camp, el de les influencers. 2'8 milions de seguidors en són molts, és una de les top a l'estat espanyol. El seu nom és María Pombo, segur que n'han sentit a parlar d'ella, dels seus dramitas, alegries i històries diverses. Tot molt cuqui sempre. També molt patriota. Més espanyola que el pal de la bandera de la plaça de Colón, a joc amb el seu marit, que no podia tenir un altre cognom que el que figura en el seu DNI: Pablo Castellano. I cierra España. 

maria pombo instagram
Maria Pombo de manifestació espanyolista / Instagram
María Pombo y Pablo Castellano @mariapombo
María Pombo i Pablo Castellano / @mariapombo

Pombo i Castellano (el que es va barallar a l'aniversari de Dulceida perquè un, suposadament, li va dir fatxa) van passar per l'altar el mes de juny de 2019 en un poble a prop de Santander. Un casori que es va obrir amb l'himne d'Espanya. El van posar a tot drap a l'església, casiná. Entre les convidades hi havia d'altres col·legues de professió que en aquella època, per cert, tenien una vida força diferent: Laura Escanes, que ja no està amb Risto Mejide, o Alba Paul, ex de l'esmentada Dulceida. I curiosament totes dues tenien passat i relació amb l'independentisme català, malson de la María i del marit. Paul recolzava el referèndum, mentre que Escanes ara renega del seu passat sobiranista. Aquest passatge vital de la María va servir de leitmotiv de la seva aparició a 'La Resitencia'. Va demanar entrar amb el 'lolololo' a tot volum. I després feia aquestes declaracions al·lucinants: "Para los muy fachas, soy roja. Mi entorno me dice que soy rojilla. Estoy en un nivel intermedio. Tengo un bando que me odia que son los rojazos y otro bando que me odia que son los super fachas". Ho diu una de les assistents a les manis contra Catalunya a Madrid. Ai, quin fart de riure. 

María Pombo La Resistencia Movistar +
María Pombo a 'La Resistencia' / Movistar +

El nivell d'exaltació espanyolista ha passat factura al propi programa, que ha quedat cautivo y desarmado. Si més no, el seu community manager, que s'ha llevat amb un tuit molt fatxa: "Buenos días. VIVA ESPAÑA". Tots aquells que s'havien perdut l'episodi han quedat descol·locats, fins i tot alguns fastiguejats. Els que ho van seguir, és clar, sabien de la provocació del xou, un clàssic. Però vaja, que veure la salutació impresa a la pantalla és força colpidor. No passa cada dia, i donem gràcies, de fet. Hi ha reaccions a dojo.

María Pombo y David Broncano La Resistencia Movistar +
María Pombo i David Broncano a 'La Resistencia' / Movistar +

Broncano contraprograma Joel Díaz a TV3: del "puta espanya" a això. Guerra de late late nights