La visita de Joan Carles a Espanya és història. Amb minúscules, volem dir. Història passada. L'emèrit ja ha tornat a Abu Dhabi, on ha fixat la seva residència oficial per no pagar impostos, as usual. I també per si, en algun moment, hi ha algun nou escàndol econòmic que podria amargar-li els seus darrers anys de vida. Un que evidentment no sigui investigat pels fiscals espanyols, perquè aquí té butlla: la inviolabilitat. Amb el Borbó un altre cop als Emirats passarem setmanes paint el xou infame que ha protagonitzat durant el llarg cap de setmana a Sanxenxo. I quan menys t'ho esperis, pam, ja el tornarem a tenir aquí fent de les seves. 

Bé, no serem pas tan desagraïts amb Joan Carles. Hem de reconèixer que hem gaudit força amb el seu periple. Feia vergonya i deixava la imatge del país tremolant, però tenia els seus moments divertits i ridículs. Va, vinga, ho direm: també és Història. Un fet que recordarem durant molt de temps i que formarà part de la llegenda, la que sigui, de la Casa Reial espanyola. Revistes, diaris, xarxes socials i programes de televisió han seguit amb molt d'interès els passos del senyor. Sovint amb interès promonàrquic i devoció joancarlista, però també alguns amb esperit crític... i fins i tot, amb tota la conya del món. A la llista trobàvem a faltar un. El més esbojarrat i irreverent: 'La Resistencia' de David Broncano i companyia. 

Juan Carlos triste gradas Barça Europa Press
Joan Carles a Galícia fent peneta / Europa Press

Broncano és destraler quan vol, sí, però al seu equip deu-n'hi-do. Entre tots reparteixen els mastegots amb una gràcia, una mala llet i una profunditat que fan mal, molt de mal. No és humor blanc, innocu, tovet. Sense passar-se de la ratlla, sí, però la rebolcada és de primera. Joan Carles ha estat la seva darrera víctima, imitant la fotografia més impertinent i lamentable de la seva excursió. Un desafiament en tota regla just el dia abans de veure's amb la família i mentre els periodistes li demanaven precisament per aquell rencontre a Zarzuela: l'emèrit tacat per la corrupció fent el signe de la victòriadient-nos "he guanyat, us foteu", mentre feia una ganyota de Campechano, és clar.

Juan Carlos signo de la victoria GTRES
Joan Carles fent el signe de la victòria / GTRES
Juan Carlos signo de la victoria Europa Press
Joan Carles fent el signe de la victòria / Europa Press

Doncs bé, Jorge Ponce ha provocat un sisme amb les rialles dels espectadors que han vist el darrer programa de Movistar+, replicant aquesta imatge. La posada en escena, genial: ningú s'esperava el gag. Va arribar a plató arrossegant la porta d'un cotxe. Broncano, com tothom, flipava. Aquest objecte tan voluminós era part imprescindible de l'escenari del numeret, tot i que potser havia passat desapercebut. Però quan ha tret una gorra vermella de la butxaca, ha aixecat els dos dits de la mà i ha emulat el somriure del Borbó, tot quadrava. Èpic. La xarxa, rendida.

Jorge Ponce como Juan Carlos La Resistencia Movistar+
Jorge Ponce imita Joan Carles a 'La Resistencia' / Movistar+
Jorge Ponce y Juan Carlos La Resistencia Movistar+
Jorge Ponce i Joan Carles, 'La Resistencia' / Movistar+

Segurament Joan Carles ha vençut i pot continuar amb la seva vida de ric i poderós sense donar explicacions ni pagar per les seves malifetes. Però veure'l marxar és la nostra gran victòria. De moment.