Una nit a l'ópera on els germans Marx són a la platea protestant. A l'estrena de Faust de La Fura dels Baus al Teatro Real de Madrid, la llotja era monàrquica amb els reis Felip i Letícia president la inauguració de la temporada. Èxit apoteòsic de la representació però quan surt la companyia a saludar, dos dels seus integrants llueixen llaç groc en solidaritat amb els presos polítics. Eren l'escenògraf Alfons Flores i el figurinista Lluc Castells. A platea crits de "fuera, fuera". 

Insòlitament, la notícia no és que la platea faci el ridícul i no respecti que algú se solidaritzi amb la causa que vulgui. Alguns digitals unionistes han titulat Dos lazos amarillos malogran el éxito de La Fura dels Baus.

S'ha arribat a escriure que La Fura dels Baus no hauria d'actuar a Madrid. Anomenen "catetadas de la España más rancia" a... La Fura dels Baus!. No és estrany que part de la platea piqués de peus contra la llibertat artística i l'altra. Entre els VIPS que van vestir-se de gala no només hi havia Albert Rivera i parella, rebuts a la porta per Jaime Peñafiel, sinó els habituals de la dreta. Potser va per ells allò d'Espanya rància:

albert rivera peñafiel gtres

GTRES

pedro j ramirez efe

preysler efe

lomana efe

gallardon efe

rei teatre real efe

EFE

El mite de Faust explica un pacte amb el diable. Ja no és que Lomana o Preysler creguin que la seva cara operada és per un pacte amb el diable, o que els polítics de dretes els importi un rave la cultura i vagin a figurar amb Letícia i Pedro Jota. Qui s'ha venut l'ànima al diable és tot aquell que gaudeix fent de carceller.