Pot ser racista un pentinat? Segons el criteri d’algunes persones, sembla que sí. Com li passa a la Rosalía quan li diuen que no pot cantar flamenc amb accent andalús, perquè hi ha qui ho considera apropiació cultural, la socialité Kim Kardashian se les ha sentit dir de tots colors per un dels seus últims looks, moreníssima i amb trenetes als cabells.

Kim Kourtney Kardashian GTRES

GTRES

Kim Kardashian es posa trenes, li fan una sessió de fotos i les publica a Instagram. Minuts més tard, una allau de crítiques l’ensorra: les trenes que duu són les que llueixen moltes afroamericanes, que consideren que apropiar-se de la identitat negra és racista. “Para de portar aquest pentinat, no ets negra”, “Treu-te les trenes, ets blanca carinyo”, “Els teus fills són negres, tu no”, “Les noies blanques tenen tantes ganes de ser negres”, “No només robeu d’altres cultures, a més us bronzegeu tant que és evident que voleu ser negres”, són només alguns exemples de la pluja de comentaris negatius contra ella. La publicació és aquesta:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Flash Back to my shoot with Vanessa Beecroft

A post shared by Kim Kardashian West (@kimkardashian) on

Però és que no és la primera vegada que li passa. Al desembre del 2019, la Kardashian va protagonitzar una forta polèmica quan va ser portada de la revista 7 Hollywood Magazine, amb una foto on lluïa un to de pell més fosc que el seu. Aleshores algunes persones la van arribar a acusar de fer servir el blackface, la pràctica que consisteix a pintar de negre un blanc en una representació teatral i que té un origen clarament racista, de l’època de l’esclavatge.

Les trenes de la Kim Kardashian, racisme o afany de marcar tendència?