L'esclat del cas Rocío Carrasco és com a una onada gegantina que ha impactat contra l'opinió pública... i contra Telecinco. L'actitud de la cadena davant del testimoni de maltractament i violència de gènere és colpidor, malgrat que existeix debat al voltant dels interessos d'uns i altres per fer públic l'escàndol tants anys més tard. A Mediaset ja han vist com rodolava el cap d'Antonio David Flores i es percep que la dissidència és un perill per mantenir la cadira. Un dels problemes principals, que durant dècades s'ha afavorit només la versió del malagueny, i ara la cosa ha canviat radicalment. Els tertulians s'enfronten com poden a la situació: hi ha qui és valent com María Patiño, mentre d'altres cerquen aixopluc, com Belén Esteban. Un altre tòtem que està rectificant és Kiko Hernández, que passa del 'compadreig' amb l'exguàrdia civil i dir "mala madre" a Carrasco a sentenciar Flores: "me alegro de no ser compañero de Antonio David"

Antonio David Flores Telecinco

Antonio David Flores / Telecinco

Hernández s'ha commogut amb el relat de Rocío i ara la defensa aferrissadament, al seu estil. No fa presoners, ni tampoc els ha fet mai. Porta molts, molts anys a la tele, des que va participar a 'GH' per convertir-se després en un dels col·laboradors més agressius de la cadena. Va passar per 'Crónicas Marcianas', coincidint amb Antonio David, que ja estava a la grenya amb Carrasco. El coneix bé i l'ha defensat sovint. El cas és que ara és tot el contrari.  Va ser un dels convidats, juntament amb Laura Fa i Pilar Eyre, al debat que presentava Carlota Corredera, abanderada de la denúncia feminista sobre el cas. La xarxa mirava el programa i a Kiko Hernández en el paper de defensor de les dones i s'encenia. L'hemeroteca és punyetera, especialment si tens un passat delicat i en ocasions, repugnant. El vídeo amb el que li responen (recuperat del mític 'Telemonegal' de Betevé) és brutal: així tractava a la 'gran hermana' Sonia Arenas: "pones el coño a los famosos, eres puta televisiva, te han dado un pollazo". També li recorden d'altres comportament.

Kiko Hernández, Telecinco

Kiko Hernández / Telecinco

tuit sobre Kiko Hernández

tuit sobre Kiko Hernández 2

tuit sobre Kiko Hernández 3

tuit sobre Kiko Hernández 5

Tuits sobre Kiko Hernández

"Te doy dos hostias", amenaçava un Hernández 'ultramachirulo' que fins i tot sorprenia a Xavier Sardà. Eren d'altres èpoques i tothom té dret a canviar, sí. L'acusació de Rocío Carrasco és dura i impacta. Ara bé, vídeos com aquest també. Si ha de caure el teló, que caigui, però per a tothom.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat