Mostra de respecte? Supèrbia? Fàstic? Misogínia? Una forma d'evitar denuncies per assetjament? El ventall de teories que expliquin l'actitud de l'actor Keanu Reeves quan una dona li demana una fotografia és molt ampli: Hi ha tantes opinions com usuaris. La superestrella de Hollywood s'ha convertit en objecte d'anàlisi després d'una piulada que il·lustra una mania, un costum o una coincidència: Reeves mai no toca el cos de les dones. Mai. Tot i que sembla que les abraci,les seves extremitats es mantenen flotant en l'aire. No importa si la que l'acompanya és una fan anònima o una actriu il·lustre com Dolly Parton. No hi ha contacte físic, al menys no per part de l'intèrpret de Matrix

Keanu Reeves Fan 2@kemzilimzi

@kemzilimzi

Keanu Reeves Fan 3@kemzilimzi

@kemzilimzi

keanu reeves 2@larepublica

@larepublica

La piulada ha estat tema de conversa i debat a les xarxes, on s'examina amb lupa qualsevol actitud que se surti del guió. I en el cas de Reeves, una de les gran estrelles de la indústria del cinema però a qui sempre ha acompanyat el misteri i la desgràcia, aquest "tic" ha obert la porta a l'especulació. Molts troben aquest protocol com una actitud respectuosa cap a les dones, mentre que d'altres insinuen que el #MeToo sobrevola l'ambient. En qualsevol cas, les xarxes han demostrat que d'altres estrelles practiquen estratègies similars. 

També hi hagut qui ha dedicat el seu temps al passatemps favorit de la xarxa: Publicar els mems més ocurrents i divertits.

La de Keanu Reeves, que aquest dies estrena Toy Story 4,  ha recordat també la famosa "cobra" del Papa Francesc en fer un petó als feligresos. Es va especular amb un acte de prepotència del pontífex, però finalment la raó era una altra: El Papa no volia contagiar ningú (ni ser contagiat, és clar). 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat