La revelació que la Karmele Marchante ha fet, aquest cap de setmana, sobre una trobada molt incòmoda amb en Plácido Domingo, és d’aquelles que portarà cua. La periodista catalana ha relatat, al seu blog del Huffingont Post, la seva experiència amb el cantant madrileny: “Se acercó más de la cuenta, me invitó a su hotel...”. Això, pocs dies després de la denúncia de nou dones del món de l’òpera que asseguren que l’artista espanyol les va assetjar sexualment.

karmele marchante gtres

placido domingo 2 gtres

GTRES

‘Espejo público’ s’ha interessat pel testimoni de Marchante i aquest matí l’han entrevistat en directe. Davant de les càmeres d’Antena 3, la periodista de Tortosa ha explicat el contingut del seu article. I ho ha deixat ben clar: no es considera una víctima. Però els presentadors i els tertulians no han parat de collar-la perquè valorés si considera que la narració dels fets amb el Plácido Domingo són només un flirteig o es poden considerar assetjament. “Yo no hablo de abuso. Lo que digo es que en el mundo de la lírica se sabía”, ha contestat la Karmele.

La conversa amb Marchante ha escalat de cop. David Alemán, un dels presentadors ha insistit: “¿Pero qué se sabía, que flirteaba?”. “Lo que se sabía en el mundo de la ópera”, ha intentat deixar ben clar l’escriptora del Baix Ebre; “lo que han relatado las nueve mujeres que han salido a la palestra”. L’altra presentadora, la Lorena García: “¿Lo que se sabía es que era un acosador?”. Una Karmele irada els ha acabat etzibant: “Yo no he dicho eso. Yo digo que en el mundo de la ópera y su mujer sabían que Plácido, hipotéticamente, presuntamente, flirteaba, por decirlo de alguna manera (porque no quiero ninguna querella), con muchísimas mujeres. ¿No sabéis leer entre líneas si sois de la profesión?”.

karmele marchante antena 3

Antena 3

Però l’esbroncada ha esclatat del tot quan la periodista ha començat a esmentar els valors en els quals creu: “Como feminista, defiendo el #Metoo...”. I un tertulià ha saltat: “Y la república catalana”. Barrejant naps i cols, segurament per fer-se el graciós malgrat que l’assumpte del que parlaven no deixava gaire espai per a les bromes. “No mezcléis lo que digo con mi ideología. A mí no me vais a dejar a la altura del betún y no vais a aconseguir que diga lo que queréis que diga”, ha acabat la Karmele Marchante.