El cantant Plácido Domingo, acusat d’assetjament sexual. El tenor espanyol està al punt de mira des que, aquesta nit, una investigació de l’agència Associated Press ha fet públic el testimoni de nou dones del món de l’òpera que l’assenyalen per haver-se aprofitat d’elles.

placido domingo 2 gtres

GTRES

Els fets es remunten a finals dels anys 80 i s’han allargat durant tres dècades, tal com expliquen les víctimes. Vuit cantants i una ballarina que prefereixen mantenir el seu nom en l’anonimat (totes excepte una, la mezzo-soprano Patricia Wulf). Les dones asseguren que l’artista espanyol les pressionava perquè mantinguessin relacions sexuals amb ell i que les castigava professionalment si s’hi negaven.

L’Òpera de Washington i l’Òpera de Los Angeles, d’on el cantant espanyol és director, i un munt de teatres del món, a més de vestidors, habitacions d’hotel o reunions, haurien estat els escenaris dels presumptes assetjaments. Una de les dones diu que el cantant d’òpera li passava la mà per la faldilla, d’altres expliquen que les forçava perquè li fessin petons humits a la boca.

placido domingo cantant gtres

GTRES

Les dones que acusen Plácido Domingo d’assetjament sexual asseguren que l’actitud del cantant envers les seves companyes artistes és un secret a veus. Vaja, que hi ha gent que ho sap però que prefereix callar. Unes afirmacions que han corroborat més d’una trentena de persones del món de l’òpera. Cantants, ballarins, músics, professors de veu i altres membres del personal que confirmen que Plácido Domingo tenia un comportament sexual inapropiat i que perseguia noies joves amb total impunitat.

“Algú que intenta agafar la teva mà durant un dinar de negocis és estrany, o que posi la seva mà sobre el teu genoll també és estrany. Sempre et tocava d’alguna manera i et feia petons”, declara una de les víctimes. A més de les nou dones que acusen Plácido Domingo d’assetjar-les sexualment, unes altres sis expliquen a Associated Press que se sentien incòmodes amb els suggeriments del tenor madrileny.

placido domingo dit gtres

GTRES

Plácido Domingo ha respòs a les acusacions i ha assegurat que per a ell és “dolorós sentir que pot haver molestat algú”, tot i que “les normes i els barems pels quals ara mesurem les coses són molt diferents als del passat”.