La detenció de Carles Puigdemont a l'illa de Sardenya, concretament a L'Alguer, al punt més oriental de parla catalana, té quelcom de simbòlic. El 130è president de la Generalitat s'ha pogut moure per tota Europa excepte a Espanya gràcies al fet que diferents tribunals han vist excessius els càrrecs que pesen sobre ell a la justícia espanyola.

A l'espera que els jutges italians diguin el mateix, Espanya viu la seva enèsima set de revenja amb portades inflamades i ultres desitjosos d'una extradició que mai no han aconseguit en 4 anys. Puigdemont lliure els posa dels nervis.

puigdemont reixes GTRES

Carles Puigdemont en llibertat, GTRES

Veient els programes de TV, ràdio i tuits dels fatxes, qui els ha aturat els peus és Karmele Marchante. La periodista catalana és molt popular a Espanya gràcies a haver dedicat anys a la premsa rosa. Això no li ha resta ni un bri de sensibilitat política.

Lluitadora de les causes justes, siguin el feminisme o el catalanisme, està tipa de la hipocresia espanyola que brama per jutjar un expresident per posar unes urnes però calla i abaixa el cap davant un excap d'Estat, el rei Joan Carles, que evita tots els judicis que li haurien d'haver caigut per la corrupció admesa, i la no admesa.

karmele marchante TV3

Karmele Marchante a TV3

Karmele clava una clatellada a tots els espanyols que callen: "Abans de esquinçar-se les vestidures els i les nazis parlant de Carles Puigdemont, que mirin cap a Abu Dhabi on un fugat i lladre s'està rient des de fa més d'un any de tota la nostra Ciutadania".

I envia llacets grocs a tots aquests cínics. Joan Carles tan ample entre luxes als Emirats Àrabs, un país sense conveni d'extradició amb Espanya, havent admès que ha defraudat Hisenda i sospitós de delicte fiscal, com a poc, i de més delictes com blanqueig de capitals.

rey juan carlos abu dhabi antena 3

Joan Carles a Abu Dabi, Antena 3

Karmele és hàbil i rebat els anti-Puigdemont on més mal els fa:  el rei dels espanyols els ha robat, admès per ell quan ha regularitzat milions amb Hisenda.

I és un delinqüent confés ja que va fer la regularització després de saber que la Fiscalia el perseguia. No voluntàriament. Això ho tipifica el Codi penal com a delicte de frau fiscal.

L'Alguer dictarà sentència però l'opinió pública ja sap que més enllà d'Itàlia hi ha un país no democràtic on s'amaga un multimilionari que viu a cos de rei a costa del que ha robat a Hisenda: Joan Carles. Karmele valenta.