Karlos Arguiñano és una persona molt humil. Encara que tingui els comptes sanejats, ell sempre ha valorat els petits detalls de la vida, i és molt comú veure'l pel País Basc fent un passeig com qualsevol altra persona. Sempre s'ha dit que és un home molt entranyable, obert i proper. Es nota també en els seus programes de televisió, on cuina per a la gran majoria. I és que ell es desvincula completament de la cuina d'avantguarda. Se centra en els plats de tota la vida, els de les àvies. Amb ingredients que qualsevol pot trobar al seu mercat o supermercat a un bon preu. Menjar sa per molt poc és el seu lema.

Joseba i Karlos Antena 3

El popular xef porta més de trenta anys a televisió i ha construït un important imperi gràcies als ingressos de la seva productora, Bainet Media, que el 2023 van assolir xifres de 5,7 milions d'euros. És la que l'ajuda a sufragar altres negocis que no van tan bé.

En la presentació del seu últim llibre, als cellers K5, que lidera la seva filla Amaia, va dir: “Quan hi ha alguna cosa que t'agrada i ho fas amb ganes, amb fonament, el resultat... I després estar casats amb Planeta. Tenim una nòvia de luxe. Com seguim així, algun dia em cau el Premi Planeta. Hi ha qui demana la novel·la ja. Quant aprengui a escriure, començo".

Karlos Arguiñano aposta pel de tota la vida 

Arguiñano sap quina és la fórmula perquè les coses funcionin. "Si ets un amargat, d'aquí no en surt res de bo. Però si ets honrat i vas fent dues passes sense ficar la pota en cada moment, la vida és genial. Sóc de pronto, però se m'acaba de seguida, és que si no, no avances. És com l'alcohol i les drogues. No t'ajuden gens, et compliquen. Sense humor difícilment pots fer una vida sana. Has de tenir humor.$-(Genialitat) tinc, però se t'ha d'acabar. En l'hostaleria hi ha molts moments de tensió, però després cal fer esborrall i compte nou. I si en aquesta vida regues la família, els amics i els companys de feina, la vida et va bé. És el que necessites per ser feliç”.

Arguiñano és com un cuiner de poble: "Són receptes per a tothom, senzilles, amb ingredients que els trobes a 10 minuts de casa teva, no hi ha res complicat. A les meves receptes no em veureu cuinant escopinyes, ni llamàntols, ni llagostes, ni anguiles, ni cocotxes fresques. Es procura fer una cuina sana, natural, de temporada i aquí segueixo, després de tants anys, jo ja tinc 77, m'estic ja avorrint de l'edat, però és que estic amb la mateixa il·lusió que quan vaig començar a fer els programes de televisió i els llibres em donen la força", va assenyalar el de Beasain.

Ell ho té molt clar: “No penso en el que menja cada dia de restaurant i té quatre vaixells. Això m’importa un ou”. Per a Arguiñano és important menjar normal, és a dir, sa, variat i de temporada, sense gastar molts diners.

Karlos Arguiñano Luisi, Formentera, 2024 GTRES