Julia Otero rebrà el proper dimecres el seu cinquè Premi Ondas. Aquesta vegada, el jurat del certamen premia la secció "El gabinete" dins el seu Julia en la onda, a Onda Cero. La directora i presentadora del programa ha arribat a aquest estatus de reconeixement, entre d'altres coses, perquè no es casa amb ningú. L'emissora on cada dia demostra el seu talent és propietat d'Atresmedia, igual que Antena 3, una cadena que convida dia sí, dia també, Albert Rivera i Inés Arrimadas als seus platós, especialment el d'Espejo público

griso rivera a3

Antena 3

El líder de Cs sembla un objecte permanent a la taula de la Griso, però no per això s'ha lliurat que algú com Julia Otero el critiqui al plató d'El hormiguero. Otero ha estat al programa de les formigues i ha fet algunes reflexions contundents que han deixat Pablo Motos més callat del que és habitual, sense lloc a fer el típic chascarrillo. Quan Otero es posa seriosa, se l'ha d'escoltar. L'experiència, trajectòria i coneixements la fan valedora d'aquesta virtut. "A los políticos de este país no les preocupa España, les preocupa quien ganará las próximas elecciones". I una manera és esperonant els teus electors donant-los-hi allò que volen: "leo mensajes incendiarios sobre Catalunya que me preocupan extraordinariamente: ¿qué ganan diciendo lo que dicen? Le hablan a su electorado, que ya les va a votar. ¡Busca un escenario diferente!".

otero2

Antena 3

Un missatge adreçat, entre línies, a un Rivera o una Arrimadas. Entre línies i directament, quan Motos li recorda una pregunta del líder taronja a Pedro Sánchez sobre si tenia pensat concedir l'indult als presos polítics. Otero esclata: "¿Por qué hace esa pregunta si los independentistas no lo han pedido, ya que les parece una falta de dignidad hacerlo? ¿Qué busca con esa pregunta? ¿Es que alguien se cree que si él gobernara, si él pensara después de explorar racionalmente y a fondo todos los escenarios, si supiera que conseguiría algo y que todo volviera a la normalidad, lo haría?"... Cinc segons d'un silenci d'aquells que es talla amb un ganivet. D'aquells que hauria de fer remoure consciències als que es donin per al·ludits. Pots veure el moment clicant a la foto:

otero rivera

Antena 3

No va ser l'únic que va dir sobre la relació entre Espanya i Catalunya, "el problema más grave que tiene España en este momento". Otero també va aprofitar per fer una anàlisi sobre els radicalismes que va ser igual de rotund: "hay un segmento del independentismo muy extremista que conecta con el segmento más extremista del otro lado, y a ambos les interesa que la condena a los presos sea cuanto mayor mejor. A los independentistas, porque cabreará a mucha gente y puede hacer que indecisos caigan del lado independentista. Y a los otros, porque creen que esa es la venganza justa".

otero

Antena 3

La periodista va concloure renunciant a fer carrera política "ni per tot l'or del món". Potser Onda Cero perdria una gran comunicadora. Però el que deixa de guanyar segur el Congrés seria una enorme política.