Aquest dilluns 29 de maig, l'endemà de les eleccions, es va produir a TV3 un moment dels que es recordaran anys: l'entrevista més trencadora, estripada, corrosiva, destralera i fora de guió de la història de TV3. I això és molt dir. Molts convidats han trencat esquemes però mai d'una manera tan destralera contra els polítics i els presentadors de TV3. Era Xavier Graset al Més 324 amb l'escriptora i actriu Juana Dolores. Feia anys que en un plató de TV3 no venia algú disposat a renunciar a promocionar el seu llibre per, en canvi, fer una crítica duríssima al sistema, als polítics i als mitjans de comunicació. L'escriptora d'ideologia marxista del Prat de Llobregat va dir el que va voler, com toca en un mitjà de comunicació públic. I quan va cometre algun excés Graset la va intentar aturar. Aquesta és la transcripció de l'entrevista que va durar 15 minuts, llarguíssims i hipnòtics:

Juana Dolores TV3
Juana Dolores TV3

Juana Dolores: "Em sento estranya d'estar a la TV pública que valida Junts i valida Trias. He escoltat la senyora Iolanda Batallé (tertuliana de Graset) parlant que les clavegueres van privar Trias de l'anterior victòria com si les clavegueres no existissin a Catalunya. Em sento molt estranya. A veure si em convides a parlar de política i prenent partit"

Graset: "Hi ha molts tertulians que prenen partit"

Juana Dolores: "Sempre de dretes, a veure quan convideu un marxista i no només els que voten a Junts".

Graset: "Hi ha tertulians de tots els colors"

Juana Dolores: "Que ojalá caiga un meteorito en la Llibreria Ona i ho rebenti tot. M'és igual el meu llibre, la literatura, m'és igual tot. Que se organicen las clases trabajdoras y pete todo de una vez. Al Prat de Llobregat les eleccions sempre van bé, portem una dictadura comunista al Prat, con lo bueno y con lo malo" (El Prat és un feu històric d'Iniciativa per Catalunya, ara dels Comuns.

Juana Dolores llibre TV3
Juana Dolores llibre TV3
Xavier Graset sorprès TV3
Xavier Graset sorprès TV3

Juana Dolores: "Estic patint ostracisme i no rebo pseudocrítiques del meu llibre. Volen instrumentalitzar-me com a charnega integrada. Sempre he anat a programes de TV de merda a parlar del meu llibre, aquest és l'únic programa decent per parlar de literatura. Desgraciadament, haig de posar la meva condició de militant per davant de la d'escriptora. Si no nadie lo hace en este país, pero bueno. Me sacrifico. Soc una creient no conscient com deia Passolini, em van encarregar el Rèquiem catalanista, que no independentista. Ara hi ha unes jornades de Gramsci, alguna cosa bona que fa la CUP a banda de ser uns hippies"

Graset: "Invoques la nació catalana i l'interpretes. Vols conjurar una nació en crisi, vols repensar la catalanitat?"·

Juana Dolores: "Repensar la catalanitat és fer trampa al solitari, hem de desmuntar la catalanitat de les classes dominants d'aquest país. Hem de derrocar la catalanitat dels enemics de classe. Al puto viejo de Trias a ver si le cae un meteorito encima. Vull saber si Trias regularitzarà els lloguers, si aturarà els desnonaments i si defensarà Barcelona per als catalans i no per al turisme".

Graset: "No insultis, dona".

Juana Dolores: "L'únic que feia Trias era criticar l'Ada Colau, i Colau, pobra s'ha passat tota la seva campanya parlant de política de seguretat i la seva persona. El seu gabinet de premsa ho fa fatal. Un presentador de TV3 ha de dir als seus tertulians que espavilin, que prenguin partit, no pot ser que estiguis a la TV pública cobrant una pasta, quant cobres tu? Cobres 3.000 euros? Cobra això algun tertulià, la Iolanda Batallé i per això defensa Trias. Em sembla vergonyós el que feu. Tot suavecito com si parléssiu de la compra del Mercadona. Em sembla una vergonya, teniu una responsabilitat pública de treballar a la TV pública del meu país"

Graset: "Mirem de fer la feina ben feta"

Juana Dolores: "No la feu. A veure si dimiteix el director i la cúpula de vells de TV3 i que entrin joves i fan una cosa millor. No la feu, la feina ben feta"

Graset: "Estem sotmesos a un control, el del Parlament"

Juana Dolores: "Sáltatelo, el control, como yo me lo estoy saltando ahora. No me expliquéis vuestra vida, saltárosla. Avui era el meu gran dia i m'ho he saltat. No m'importa no parlar del meu llibre després l'endemà de les eleccions i no entenc l'anàlisi que feu els mitjans, d'acusar les classes treballadores de votar Vox, responsabilitzar-los del que està orquestrat per les classes dominants. Amagueu la correlació entre renda baixa i votar l'esquerra i que la Sanitat no hagi estat crucial als debats i que l'hagi desmantellat Convergència. No vinc aquí a fer el pallasso, ho sento molt, Déu existeix i em vau canviar la data de l'entrevista per a l'endemà de les eleccions i venir aquí a cagarme en todo. Estic a la TV de la burgesia catalana que s'amaga rere la socialdemocràcia que és el càncer de les classes treballadores que pateixen la ineptitud dels polítics i dels periodistes de la TV pública. Res més"

Graset: "Si tot està cagat i pixat què fem, si tot ho fem malament..."

Juana Dolores: "Venir aquí a cagarse en todo como hago yo, tú no puedes porque llevas corbata"

Graset: "Porto corbata perquè estic gras i em tapa la panxa, soc igual amb corbata que sense"

Juana Dolores: "No tinc gaire més a dir"

Graset: "Doncs deixem-ho estar, no?"

Graset Juaha Dolors TV3
Graset i Juana Dolores TV3

Graset: "Ens ha fet una repassada, que tot ho fem cagat i pixat". El comiat va ser fred, La convidada s'aixeca i dona la mà a Graset amb el plató apagant els llums. Poesia. A TV3 a la carta rebentarà audiències. Aquí, l'entrevista sencera: