Joan Carles Girauta es presenta a la llista de Ciudadanos per Toledo com a Juan Carlos Girauta. El mitjà ultra que l'ha acollit perquè algun toledà el voti és el de Federico J. Losantos. Allà ha fet les habituals declaracions passat de voltes. Lameculos, paniaguados,pijos... L'alta política a la que ens té acostumats. Com quan es mira amb carona els pepinos d'una empresa hortofrutícola. Què devia estar pensant mirant fixament un cogombre?

girauta de campanya EP

EP / Arxiu

El cervell de Girauta és inescrutable: està convençut que els problemes dels toledans són dos: Toni Soler i Jaume Roures. I a Libertad digital explica:"Una serie de mindundis de TV3, entre ellos un redactor de deportes Jaume Roures, fueron con los años haciendo aquella acumulación original de capital a través de montar una productora propia que facturaba a la Televisión Autonómica de Cataluña. Era un negocio que hicieron muchos mindundis que hoy son multimillonarios. También Toni Soler. De repente copan la creación del imaginario en un país donde no se lee mucho, por no decir que casi nada".

girauta pedro j EFE

 Girauta amb Pedro J. Ramírez / EFE

Girauta només llegeix digitals ultres i això li permet tenir la informació que necessita: que els catalans són, tots, illetrats i semi-analfabets ("no leen casi nada") i que Roures i Soler són poca cosa per vendre programes de molta audiència i cobrar-los. Girauta contra la lliure empresa excepte si és la de Marcos de Quinto. Els llibres que no llegeixen els catalans són, sobretot, els que ha escrit Girauta. I els problemes de Toledo? "Cataluña caca".