Ciutadans està mutant: el seu líder ja no es diu Albert sinó Alberto Carlos, i les seves dues mans dretes tenen molts números de quedar fora de la política: Jordi Cañas anirà de número 6 a les eleccions europees i Joan Carles Girauta de número 1 per Toledo a les eleccions generals. Cap dels dos no té grans probabilitats de ser escollit ja que a les darreres eleccions aquests escons no va ser per a Ciutadans. Rivera deixa anar llast i els dos diputats fugen de Catalunya: Cañas viurà a Brussel·les i Girauta a Castella-La Manxa. El que s'asseu a la dreta de Rivera es promociona al diari El País amb una entrevista "informal" que comença anant al gra: Catalunya es "la tierra hostil de donde vengo".

Ciutadans Girauta Llaç Groc Generalitat Plaça Sant Jaume  Sergi Alcazar 14

Sergi Alcàzar

Girauta deixa moltes perles:  "Estoy maquinando todo el tiempo. Igual sí que soy el poli malo de Cs. Me encanta bloquear en twitter, tengo más de mil bloqueados, me da placer". Però la resposta que ha causat més hilaritat és com recorre a un dels deu manaments de Moisès per explicar la seva relació amb el president del seu partit. Allà on els catòlics obeeixen cegament el Primer Manament "Amarás a Dios sobre todas las cosas" Joan Carles Girauta sosté: "Amo a Albert sobre todas las cosas. A Inés la aprecio".

rivera efe girauta

arrimadas girauta acn

EFE / ACN

Si algú et mira com mira Girauta Rivera i en canvi amb Arrimadas només va a un "mercadillo" queda clar per què a un l'estima i a l'altra només "l'aprecia". Els comentaris que publica el diari fan pensar que amb Girauta ni una cosa ni l'altra:

  • Si no fuera por este tío, Cs tendría entre el doble y el triple de escaños.
  • El resultado lógico de tanto amor sería el matrimonio...
  • Lógico que ames a Riveleta, le ha dado la oportunidad de vivir de la política a un mediocre.
  • El pelota de Rivera.
  • Desprecia su tierra porque ahora mismo eso da votos, o eso cree el.

Una selecció dels comentaris menys irreproduïbles dels que publica El País sota l'entrevista. Girauta faria bé de recordar un altre dels Deu Manaments ara que pactarà amb el PP com a Andalusia per poder governar: "No robarás".