Les darreres hores, un nom ha estat protagonista a tots els mitjans. S'han omplert pàgines i pàgines als diaris i minuts i minuts de televisió i ràdio parlant de la presència del rei Joan Carles a l'abadia de Westminster, al funeral per la reina Elisabet II. L'emèrit, no només no va refusar la invitació i es va quedar a Abu Dhabi, sinó que hi va anar i va ser el protagonista pel seu paper lamentable durant els actes. Assegut al costat de la seva jove Letícia, que el va fulminar amb la mirada, i de la seva dona Sofia, el Borbó va tenir la poca vergonya de posar-se a riure de mala manera, com si estigués en un sopar desenfadat amb els seus amigotes de Sanxenxo i no en un funeral per una figura tan emblemàtica del segle XX com la reina britànica.

Joan Carles, a la seva bola, fotent-se del mort i de qui el vetlla, i mai més ben dit. El pare de Felip és en boca de tots. També, evidentment, dels serveis informatius de TV3. Els diferents Telenotícies han explicat la presència del monarca al funeral d'Elisabet. Però a un tertulià i col·laborador d'aquesta casa no li sembla bé com es refereixen a ell. O per ser més precisos, no li sembla bé com es refereixen a ell... en comparació a com es refereixen a d'altres protagonistes de l'actualitat. El periodista, advocat i professor universitari Josep Manuel Silva, habitual de les tertúlies radiofòniques del No ho sé o del Planta baixa, o abans, al Preguntes freqüents, ha fet una pregunta adreçada als serveis informatius de TV3 que ha indignat molts usuaris. Pregunta Silva, com qui no vol la cosa, "Per què segons els informatius de TV3 el rei emèrit Joan Carles va 'fugir' als emirats àrabs i en canvi els polítics indepes es van 'exiliar'?".

silva rahola
Pilar Rahola i Josep Manuel Silva / TV3

A aquestes alçades de la pel·lícula, anar amb aquestes comparatives ha irritat el personal. Després de llançar la pedra, el col·laborador es queixa i lamenta que no ha rebut respostes concretes. Però el cert és que més d'un usuari li ha deixat clar que no tot s'hi val i que hi ha comparatives miserables:

Especialment demolidora aquesta resposta de l'exsubdirector de RAC1 i d''El món a RAC1, Jofre Llombart. No es pot resumir de la millor manera. A preguntes amb mala bava, respostes contundents.