Poques persones hi ha a Espanya amb més barra, més enfotre-se'n a la cara de tothom, que el rei Joan Carles. L'emèrit, no només té els sants borbons de presentar-se al funeral de la reina Elisabet II a Westminster, tenint les causes judicials que té, havent hagut de marxar del seu país amb la cua entre les cames i amb l'ombra de comportaments polèmics damunt del seu cap, sinó que a més a més, quan fa acte de presència, no té la mínima decència per estar-se calladet, tranquil·let, discretet i sense donar la nota. Ell, com sempre, s'ha fet el digne abans d'anar a Anglaterra, i davant els intents de Zarzuela d'evitar una imatge d'ell mateix al costat del seu fill"Yo no he matado a nadie", ha dit, sense recordar què va passar amb una escopeta i el seu germà quan tots dos eren petits. Comentaris a banda, i com és más chulo que un ocho, en rebre la invitació per assistir al funeral per la reina Elisabet II, enlloc de rebutjar anar, ha estat el primer en lucir palmito.

🔴 Funeral de la reina Elisabet II | DIRECTE
 

joan carles funeral elisabet gtres
Joan Carles, al funeral per Elisabet II / GTRES

Però és que la cosa no acaba aquí. Perquè, endevinen on i amb qui s'ha assegut? Bingo! A la seva dreta, la seva dona, la reina Sofia, aquesta que el detesta i amb qui no es parla després d'haver-li posat les banyes amb tot quisqui. I a la seva esquerra, qui dirien? El seu fill Felip? No. Felip estava un seient més enllà. Perquè just al costat hi tenia una altra dona que el detesta, que mai no se n'ha amagat de deixar clar que no el suporta: la reina Letícia. El quadre era meravellós. Tots quatre ja van coincidir aquest diumenge a la tarda a la recepció que va oferir el rei Carles III a tots els dignataris que s'han desplaçat a Londres pel funeral de la que va ser reina durant set dècades, però hi havia la incògnita de què passaria aquest dilluns.

DL u518184 004
Joan Carles, al funeral per Elisabet II / GTRES
DL u518184 008
Letícia i Felip, al funeral per Elisabet II / GTRES
DL u518184 007
Sofia, Joan Carles, Letícia i Felip, al funeral d'Elisabet II / GTRES

El millor moment de la vetllada ha tingut lloc en un moment on Joan Carles es deu haver pensat que estava de jarana amb els seus amigotes de Sanxenxo, fotent-se uns vinets i uns percebes, i no enmig del funeral per la reina més emblemàtica del segle XX i part del XXI. Perquè en un moment determinat, tal i com destaca la gran Pilar Eyre en una piulada, el Borbó s'ha partit la caixa, s'ha pixat de riure, en definitiva, s'ha descollonat. Un gest indecent i impropi, però que lliga amb com és el personatge: que tot li rellisca. Al seu costat, imatge impagable amb la cara de Letícia, tot un poema, traient foc pels queixals i amb ganes que aquest dilluns, a banda del d'Elisabet II, hagués estat bé que hi hagués hagut algun altre funeral reial...

"¿Quién puede defender esto? La mirada de Letícia és matadora", ha dit la periodista i escriptora al Tot es mou. Després del funeral, Felip VI té previst anar al Castell de Windsor on Carles III ha convidat a les cases reials assistents al funeral a assistir a la cerimònia religiosa post el sepeli d'Elisabet II. La Casa Reial ha precisat que els Reis han acceptat la invitació, si bé la Reina Letizia podria no anar-hi finalment ja que té previst volar a Nova York en un vol comercial per participar en una sèrie de compromisos. La Reina Sofia també ha acceptat la invitació, per la qual cosa es desplaçarà a Windsor juntament amb Felip VI, no ho farà Joan Carles I, que "ha declinat la invitació", han precisat des de Zarzuela... Millor, deuen pensar... No fos cas que torni a pixar-se de riure allà el mig i se li caigui la cara de vergonya a Sofia i Felip.