Josep Maria Mainat les ha vist de molts colors: antifranquista amb La Trinca, independentista com a productor d'èxit, encara ha de llegir-se com "La mente golpista de OT" als digitals ultres. Als 74 anys fa i tuiteja el que vol. EI cap de setmana passejava el gos, o veu com altres passegen el seu. Ha explicat als seus 140 mil seguidors una anècdota viscuda en persona. A un parc un espanyolista, unionista o senzillament algú de cal Justet li etziba això a l'amo del gos Treski:

mainat tv3

TV3

Basada en fets reals, un catalanoparlant s'adreça a la mascota en català, vine, seu i un vianant castellanoparlant se'n fa creus: "¿El perro os entiende si le habláis en catalan?". No, senyora, com tothom sap els gossos només entenen les ordres en castellà perquè tene un gen caní rojigualdo. Si els dius "Treski dona'm la poteta" giren sobre si mateixos mossegant-se la cua en bucle. El català és només per fotre. La xarxa al·lucina:

gos estelada ACN

ACN

Els amos s'assemblen a les mascotes i a l'inrevés. La persona castellanoparlant del parc de Mainat deu tenir per mascota una ameba.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat