L'agost és temps dels últims fitxatges de la temporada nova que s'engega al setembre.  I de rumors. Els locutors i presentadors que han abandonat grans mitjans de comunicació encara són a temps de trobar encaix en la nova programació. Cristina Puig és un exemple, acabat el FAQS. Un altre programa que va acabar és el programa estrella de SER Catalunya, Aquí Cuní. que competia amb Jordi Basté i Laura Rosel, El periodista Josep Cuní va acabar en alt, amb l'entrevista més buscada per tots els periodistes des de fa anys, Jordi Pujol en directe. Final espatarrant pel de Tiana.

Josep Cuní Jordi Pujol entrevista cadena SER
Josep Cuní Jordi Pujol / cadena SER

Josep Cuní va posar fi a 4 anys a la SER i va acabar fent la millor audiència del programa: 50 mil oients. Un èxit de formigueta obrera i missió complerta d'ubicar el 103.5 i SER Catalunya al dial. Del seu futur va limitar-se a dir "No crec que vagi a jugar a la petanca, si és això el que preocupa". Té una productora, Broadcaster i tothom el veia fent com els grans, tipus Iñaki Gabilondo: pensant documentals, escrivint a El País, fent la Tribuna a Tot es mou de TV3 i opinant a la SER. Un digital ha publicat un rumor de Madrid: Cuní marxaria a RNE a fer el programa de nits per tota Espanya i en castellà.

ENTREVISTA JOSEP CUNÍ - ROBERTO LÁZARO_09
Josep Cuní - foto: R.L

Confidencial digital dona el fitxatge per fet: "Josep Cuní tomará los mandos del programa ‘24 horas’, un espacio nocturno de RNE donde se informa y se debate sobre noticias políticas, económicas y culturales. En la actualidad, este formato, presentado por Sandra Urdín, se emite de lunes a viernes de 20:00 a 23:30 (...) Con 50 años de experiencia a sus espaldas en medios de la comunidad, el presentador recala ahora en un programa de alcance nacional". EN Blau ha fet el que Cuní faria: contrastar la notícia. Posats en contacte amb Josep Cuní, ha desmentit la informació, per prematura.

ENTREVISTA JOSEP CUNÍ - ROBERTO LÁZARO_14
Josep Cuní entrevistat per EN Blau, foto: R.L.

El que Confidencia Digital dona com a notícia és un rumor madrileny. Caldrà esperar si es confirma. Seria una bona notícia per als seguidors de Cuní que hauran d'acostumar-se a escoltar-lo en ràdio en castellà. I per RNE que tindria una veu per explicar Catalunya a Espanya amb coneixement. Cuní ja ha fet TV en castellà, amb Júlia Otero a Telecinco o els diversos reportatges que va emetre a Cuatro com La América de Trump. Ara a RNE, l'emissora pública del Govern espanyol, si es confirma el fitxatge faria el paper que a TVE fa Xabier Fortes. Tots dos van guanyar el Premi Ondas ex aequo el mateix any. Estan fets de la mateixa pasta. Periodistes.

samanta villar gtres
Samanta Villar GTRES

El mateix digital informa de fonts properes de RNE d'altres canvis a la graella de la ràdio pública i que afecten a dues periodistes catalanes com Cuní que fan ràdio en castellà: "Sobre los presentadores, el principal cambio vendrá en el matinal. La periodista Samanta Villar pasa a ser la responsable del segundo tramo de ‘Las mañanas de RNE’, que se emite de lunes a viernes de 10:00 a 13:00 horas. En esta última temporada, la reportera estaba presentando ‘Avui sortim’ en Radio 4, la emisora catalana de la cadena pública.Toma así el relevo de Pepa Fernández, la responsable de este espacio desde 2019, que vuelve al fin de semana. La próxima temporada presentará ‘No es un día cualquiera’, el programa que presentó de 1999 a 2019".