Josep Carreras no amaga el seu independentisme "de tota la vida", com ha reconegut a diverses entrevistes. El tenor actua per tot el món amb la senyera cosida al frac i després del funeral de Montserrat Caballé va ser l'únic que va dir el que molts dels presents van pensar: "He trobat a faltar que s'hi parlés en català". Aleshores molts van recordar el vídeo de la cadena Gol, canal de futbol de Jaume Roures, quan un reporter connecta des del Camp Nou i un espontani entra a la imatge i crida "Visca Catalunya lliure!". Si s'hi fixen, el soci del Barça que diu això és un dels més coneguts: Josep Carreras.

Qui reacciona 8 anys després del vídeo és José Manuel Soto, un altre cantant, no d'òpera sinó de copla, mundialment una mica menys conegut i reconegut que Carreras. Soto és més de dretes i unionista que el pal de la rojigualda. El seu twitter desplega odi a l'independentisme, des de convocar a la mani unionista de Barcelona a demanar que s'il·legalitzin els partits independentistes. I sobre Carreras vomita això:

josep carreraS acn

ACN

Soto detesta els catalanistes i els seus seguidors el segueixen com les rates al flautista de Hamelin:

JOSEP CARRERAS MAS TORRA ACN

ACN

La Fundació Josep Carreras porta 30 anys finançant la cura de nens i adults amb leucèmia. Una malaltia que el tenor va patir i de la qual va recuperar-se feliçment. Fa pocs dies la Fundació va rebre la visita de dos presidents de la Generalitat. Potser això també molesta Soto. Si voleu ajudar a la lluita contra la leucèmia cliqueu aquíJosé Manuel Soto no té cap Fundació al seu nom, perquè la que ell vol ja existeix. Es diu Fundación Francisco Franco.