La soprano Montserrat Caballé ha mort la matinada de dissabte als 85 anys. El món de la lírica en plora la pèrdua, però el món de la política treu les seves misèries. Amb el cos present de la diva, el digital unionista El Español s'ha afanyat a buscar a xarxes algunes paraules que matisin que ha mort una catalana. Els lectors antiindepes li disculparan a Caballé haver nascut al barri de Gràcia si escolten unes paraules dites a una conferència a Saragossa fa 5 anys, després de la cadena catalana de la Diada multitudinària de 2013:

cadena catalana 2013 wikipedia

Després de la cadena catalana de 2013 de persones en filera, Caballé va dir a l'Aragó: "Los pueblos del mundo tenemos que estar unidos, no separados. Las cadenas son para la esclavitud. Las cadenas pueden ser de hierro, oro y plata, pero tienen que ser buenas cadenas. No tienen que ser cadenas que separa y humillan". I l'argument habitual  "Se ha dicho que ha habido un millón y medio de personas en esa cadena. ¿Dónde estaban los 7 millones restantes?". El més sorprenent és l'anècdota que explica la soprano succeïda durant un àpat amb el president de la Generalitat i el conseller de Cultura "hace años". El "ministro", com ella l'anomena, li va dir a la Caballé: "Tu único defecto es haberte casado con un extranjero". El seu vidu, Bernabé Martínez, de 89 anys, és aragonés. L'anècdota va aixecar les ires del públic saragossà.

la caballé EFE

EFE

Cadascú recorda com vol les dives catalanes desaparegudes, es diguin Montserrat Caballé o Victòria dels Àngels. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat