Un dels millors programes matinals de la graella televisiva el tenen cada dia a La 2, al circuit en català de TVE, amb el programa que presenta la gran Gemma Nierga, Cafè d'idees. El talent de la periodista catalana en la seva màxima esplendor. Pregunta el que toca i crea un clima de caliu, i els convidats es deixen anar quan la tenen al davant. Com ha passat aquest dimarts amb Josep Bou.

bou nierga cafe idees2

Josep Bou i Gemma Nierga a 'Cafè d'idees' (TVE)

Convidar algú com el president del grup municipal del PP a l'ajuntament de Barcelona és saber, gairebé segur, que alguna en farà. L'home amb més cognoms catalans de la història, segons ell, i candidat a l'alcaldia de Barcelona, no ha defraudat. No ha defraudat, no perquè hagi dit grans reflexions, sinó perquè ha fet de Bou, desbarrar. Per exemple, dient que a la política hi ha molt embustero, o quan s'ha mostrat convençut que Joan Carles ha comès alguna il·legalitat, com a tots: "Si Hisenda ens revisés a vostè o a mi, vol dir que no trobarien alguna cosa?", li pregunta a una Nierga que li nega la major.

El moment culminant, però ha arribat quan presentadora i convidat han abordat la qüestió lingüística a Catalunya, immersió, bilingüisme, llengües en perill, etcètera. De tots és sabut que per Bou i pel seu partit, la llengua que segons ell és en perill d'extinció és el castellà. Però una cosa és tenir poca vergonya dient això amb la boca gran i l'altra, aportar exemples ridículs que han fet que Nierga posés cara de no saber on mirar. Bou ha fet servir una fruita, un préssec, per il·lustrar les seves teories:

Esperpèntic. Potser és que no havia esmorzat bé. Si us plau, a partir d'ara, li demanem a Nierga que quan el torni a convidar, a banda del cafetet, li posi a Bou un got de suc al costat. Evidentment, de préssec. O de présico. O de presco. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat