D'entre totes les anàlisi del 28A i el 26M en quedava una per fer, la del proper president de la Generalitat. Aquest  cicle electoral de 30 dies ha portat gairebé tots els càrrecs d'Espanya a les urnes excepte un, el de Quim Torra. L'unionisme voldria fer fora l'independentisme del Palau de la Generalitat com volen fer-lo fora de l'altra banda de la Plaça Sant Jaume i mantenir-hi Ada Colau. I el diari de dretes més llegit té un columnista estrella a la pàgina 2: Luis María Anson. Influent per mitja Espanya i ridícul per l'altra mitja. L'exdirector de l'ABC, La Razón i ara columnista d'El Mundo escriu que el proper president de la Generalitat serà... Josep Borrell.

josep borrell efe

EFE

Anson ho justifica després de la victòria del lleidatà a les eleccions europees a Espanya, tot i el detall que només va ser segon a Catalunya: "Serán muchos los que continúen pensando en él como futuro presidente del Gobierno. Pero hay un paso intermedio. En tres años se convocarán elecciones en la Comunidad Autónoma de Cataluña. En mi opinión, si le respalda a fondo el PSOE, si se prepara la plataforma adecuada y se hace una campaña electoral certera, Josep Borrell ganaría las próximas elecciones autonómicas (sic) catalanas, convirtiéndose en presidente de la Generalidad (sic). Menudo respiro para España. Menudo sosiego para la estabilidad de nuestra nación".

anson gtres

Luis María Anson amb una jove acompanyant / GTRES

Luis María Anson té 84 anys. Veu Borrell president de la Generalitat d'aquí a 3 anys, quan el lleidatà en tindrà 75. Anson veu Borrell l'home capaç de "recrear la concordia y la conciliación en esta Cataluña encrespada, al borde de la violencia". Com a acadèmic de la llengua (castellana), Anson podria llegir-se el diccionari català on hi ha dues frases fetes que d'entrada no entendrà: "tenir pa a l'ull" i "fer catúfols".

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat