El diari El Mundo torna a la càrrega: entrevistar un actor espanyol i preguntar-li per Catalunya. Dels autors de Carmen Maura: "Me pone negra dar dinero a los catalanes; no lo necesitan"  ara arriba la conversa amb José Sacristán. Torna al teatre a Madrid i als 81 anys, la mateixa edat que el rei emèrit, exerceix d'actor emèrit d'Espanya: sense pèls a la llengua, d'esquerres de tota la vida, diu el que vol de qui vol i les cadenes malden per tenir-lo a les sèries. El diari de referència de la dreta espanyola l'utilitza contra els independentistes.

jose sacristan GTRES

GTRES

La pregunta només conté una paraula. El Mundo: Cataluña. Ni tan sols hi incorporen el signe d'interrogació. El periodista cita un territori amb 7,5 milions d'habitants i l'entrevistat pot dir el vulgui: que sempre l'han rebut bé, que és terra d'acollida... Però Sacristán és gat molt vell i sap què vol El Mundo. La resposta no decep. José Sacristán: "Es un tema difícil, no es fácil de resolver porque son dos millones de catalanes, son muchos. Son insuficientes para que estos chapuceros, porque los cabecillas de este movimiento son unos chapuceros... No son los suficientes para dar el paso que han dado, para la soplapollez que han hecho, pero son muchos. Son más que suficientes para crear un problema que hay que resolver".​

EuropaPress 2345437 José Sacristán representa en el Niemeyer 'Señora de rojo sobre fondo gris' (1)

EP

Segons Sacristán els líders  indepes, en presó provisional 2 anys sense sentència, són chapuceros y soplapollas que fan soplapolleces. Tot molt castís en l'actor madrileny. No li pregunten com és que tots els presidents de la seva Comunitat de Madrid són a la presó o imputats per corrupció: Aguirre, Cifuentes, González... Serà que el diari El Mundo vol tapar una cosa amb l'altra, i Sacristán és el tonto útil. Antes robada que rota. Sacristán, camí del Goya d'Honor 2020.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat