Reciclar-se o morir. Aquesta és la màxima que aplica la classe política quan abandonen les seves activitats a governs, partits o assessories diverses. Molts fan servir les portes giratòries per col·locar-se a empreses de l'Ibex i cobrar-se els serveis prestats a la causa. D'altres prefereixen la vida diplomàtica, més relaxada, divertida i frívola. Especialment si l'ambaixada de torn es troba molt lluny del país d'origen. Un cas paradigmàtic és el de Jorge Moragas, antiga mà dreta de Mariano Rajoy i que actualment és ambaixador espanyol a les Filipines. Un càrrec d'enorme responsabilitat i en el que ha de posar en pràctica totes les habilitats desenvolupades durant el "regnat" del populars, com ha demostrat a un esdeveniment de primer nivell: L'elecció de Miss Filipines, on ha participat com a jurat. 

Moragas, un dels grans amics d'Alícia Sánchez Camacho, va lluir les seves millors gales per no desentonar entre tanta estrella. El seu esmoquin blanc amb llacet negre destacava entre celebrities locals com cantants, karatekes, actrius i esportistes, que també van formar part del jurat del concurs de bellesa. Entre tots ells van escollir la model d'origen palestí Gazini Ganados com a guanyadora, una decisió que va aixecar polseguera al país asiàtic. Però això és el que menys importa. El més xocant es trobar-nos a Twitter amb els vídeos de la duríssima vida de Jorge Moragas a ultramar.

Moragas foto miss El Mundo

LOC - El Mundo

La colla Rajoy si que sap "passar a millor vida" després de la política. Mariano, fent de "sirenita" a Formentera. Soraya, ben col·locada i discreta a Cuatrecases. I Moragas, un dels cervells de l'estratègia del PP post-Aznar, fent paperots com a ambaixador a Filipines. Recordeu allò del "¿qué sabes de Rusia?". Doncs en Jorge va pel mateix camí. Ah, sí! I amb els diners de tots els contribuents. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat