Les vacances de Jorge Javier Vázquez s'han vist trastocades per un ensopegades de salut. Fa uns dies el català va preocupar tots amb una publicació on apareixia a l'hospital. En ella va explicar que havia patit un mal d'altures durant el seu viatge al Perú i que ha hagut de ser ingressat per insuficiència respiratòria i un edema pulmonar. En les imatges es podia veure el presentador dins d'una càpsula hiperbàrica.

"Vaig arribar fa dues setmanes i he conegut la preciosa Lima, he vist volar còndors i poc més", començava relatant Jorge Javier Vázquez. "Dilluns passat em van haver d'ingressar en un hospital durant dos dies pel mal d'altura. Quatre sessions de cambra hiperbàrica perquè desaparegués l'edema pulmonar, corticoides, antibiòtics i què se jo", continuava explicant el de Badalona.

Malgrat el seu problema de salut, Jorge Javier Vázquez ha intentat gaudir dels paisatges que li regala el Perú i de la seva gastronomia. "La gastronomia és excel·lent però la gaudeixo poc perquè tinc el coll inflamat i cada mossegada que em poso és un ganivet que se'm clava en l'ànima", destacava en el missatge.

És habitual patir mal d'altures en aquest tipus de ciutats que es troben molt per sobre del nivell del mar. A Jorge Javier Vázquez li va faltar oxigen. Alguns dels símptomes són mals de cap, cansament, nàusees, confusió, edemes i fins i tot el coma en el pitjor dels casos. Tal com va explicar Jesús Sánchez Martos pot causar la mort i no és cap ximpleria.

Telecinco a l'UCI

Però aquest no és el principal problema de Jorge Javier Vázquez. El presentador arribarà a Espanya i es trobarà la seva cadena favorita pitjor que com la va deixar. Aquest últim curs televisiu ha estat per a Antena 3. Telecinco ha perdut tots els mesos i gairebé tots els dies davant el seu rival directe. Porta 10 mesos de pèrdues després de liderar amb comoditat durant més de dos anys. Aquest mes d'agost ha anotat mínim històric en els seus 30 anys d'emissió. Per aquesta raó, ha pres mesures d'urgència.

Paolo Vasile ha ordenat que es cancel·lin les repeticions d'alguns espais i torni a una emissió regular. El 'Deluxe' i 'Déjate querer' tornen després d'una setmana amb la seva pitjor audiència per repeticions. Terelu Campos presentarà de nou el programa i entrevistarà la seva filla Alejandra, Toñi Moreno també torna al treball per entrevistar a David Bustamante i a Carlos Constanza.

'Sálvame' també continua amb les seves fluixes dades. Es mou entorn del milió d'espectadors. L'edició 'Síndria' està completament enfonsada, igual que l'edició Llimona. El cap de setmana tampoc no és un èxit per a Telecinco. Ni 'Socialité' destaca, ni 'Ja és estiu' funciona. Un gran error cancel·lar 'Viva la vida'. Telecinco s'enfonsa a passos gegantescos.

Ni Jorge Javier Vázquez pot aixecar 'Sálvame', ni és essencial per a altres programes. Un any més el grup de comunicació ha prescindit d'ell per al nou reality de la cadena i confia de nou en Carlos Sobera.