El viatge de Jorge Javier Vázquez a Nova York està donant molt de sí.

Primer va ser l’ensurt que va patir a l’arribada; després, la foto nu des del gratacel on s’allotja i; ara el redescobriment d’un fet íntim.

Segons explica al seu blog de Lecturas, el presentador català s’ha adonat a Nova York -i amb 46 anys- que cada cop s’assembla més al seu progenitor: “repeteixo comportaments que abans criticava del meu pare”, confessa.

Un descobriment, de fet, que pot sonar familiar a moltes altres persones ara adultes, que recorden les batalles de casa seva quan eren petits.

Jorge Javier ho exemplifica així: “cada cop que el meu pare es dutxava, demanava a la meva mare que li preparés la roba (...) i ella li deixava les coses sobre el llit”. Això feia ràbia al badaloní, segurament pensant que el seu progenitor -avui desaparegut- podia preparar-se les coses ell sol.

Doncs res més lluny de la realitat. Jorge Javier s’ha adonat ara que el seu home “ja ni em pregunta. Em prepara el vestuari i me’l deixa sobre del llit”.

Però això no és tot. El viatge a Nova York era d’oci, no de feina, i per això el presentador s’ha pogut adonar d’altres coses que criticava del seu pare, i que ara posa en pràctica: “quan no estic treballant, cada cop parlo menys. M'agrada el silenci i no veure’m obligat a enfilar converses per omplir-lo”, confessa.

Ja ho diuen: viatjar ens ajuda a descobrir moltes coses... fins i tot a nosaltres mateixos.