Fa dues setmanes que Jorge Javier Vázquez va desaparèixer de la televisió i únicament s'havia deixat veure al costat de Rocío Carrasco al teatre, amb la que expliquen que parla cada matí. Des que la filla de Rocío Jurado va gravar el documental, Rociíto i Jorge han estat molt units. Ara, tanmateix, ha donat senyals de vida a les xarxes socials. I ho ha fet amb un missatge que no ha passat desapercebut. Ha anunciat el seu adeu a la televisió per problemes mentals.

"Perdoneu que us robi un instant. Vull donar les gràcies a totes aquelles persones que s'han posat en contacte amb mi per mostrar-me el seu afecte, el seu suport i la seva comprensió. Les vostres paraules em fan somriure, emocionar-me fins la llàgrima i continuar pensant que va valer la pena. Però de vegades cal parar. El cos i la ment t'envien senyals i al llarg de la meva vida jo he estat poc de fer-los cas. Fins avui. Necessito parar per cuidar-me. Per preguntar-me què vull. Si ho tinc clar. Si com no ho sé millor espero. En aquests moments, tornar és l'últim en el que penso encara que potser sigui el que em vingui més de gust demà. No ho sé. Així que ara per ara només puc dir "Fins sempre". "Fins quan pugui". "Fins que sorgeixi". I, per damunt de tot, gràcies. Gràcies a vosaltres, va valer la pena", ha escrit el presentador de Badalona a les seves xarxes socials.

Tuit de Jorge Javier Vázquez
Tuit de Jorge Javier Vázquez

Yolanda Díaz mostra el seu suport a Jorge Javier Vázquez

Un missatge que ha causat enrenou a les xarxes socials i també certa preocupació pel seu estat de salut. Almenys, això sí, els seus fans poden estar tranquils després de tenir notícies del comunicador català.

Les respostes no s'han fet esperar. Molts dels seus seguidors li han mostrat el seu suport. Alguns fins i tot li han estès la mà per si necessita ajuda. I entre les mostres d'afecte, ha cridat l'atenció la de la vicepresidenta segona del Govern Yolanda Díaz. "Cuida't molt. Torna quan vulguis, el teu públic estarà esperant-te", ha escrit la ministra, amb qui Jorge Javier ha mostrat molta afinitat en els últims mesos.

Entre altres gestos, el català ha participat en alguna manifestació organitzada per Díaz, mentre que Yolanda va anar al teatre a veure l'última obra de Jorge Javier, així com va visitar el podcast de Jorge Javier que porta per nom 'Los burros de Fortunato'. En aquesta última trobada, a més, van mostrar tenir molta afinitat.

Proposta per entrar en política

Tal és la seva sintonia que fins i tot es comenta en alguns cercles que Jorge Javier té les portes obertes per entrar a formar part de la llista de Sumar, el nou partit de Yolanda. Ja hi haurien hagut converses sobre això. I per quan el de Badalona decideixi tornar, en cas de no voler fer-ho en televisió, té una proposta formal per entrar en el partit de Díaz. Això sí: només quan mentalment estigui preparat i si es veu amb forces per entrar en política.

En aquest sentit, Jorge Javier sempre ha mostrat la seva simpatia en públic pels partits d'esquerres, alhora que s'ha posicionat en contra dels grups nacionalistes de dretes. Encara que això hagi incomodat alguns dels seus companys de cadena com Ana Rosa Quintana o els alts càrrecs de la cadena privada.