A mesura que s'apropa el Dia de l'Orgull Gai, el 28 de juny, augmenten les celebracions en el món LGTB. Desfilades, carruatges, festes i la llista que des de fa nou anys elabora el diari El Mundo anomenada "Los 50 gays más influyentes de España". Enguany l'encapçala el ministre Grande-Marlaska, un cop dimitit Màxim Huerta. El més curiós de la llista és que inclou persones que mai han fet pública la seva orientació sexual. Però el diari treu de l'armari a la força noms com el model Jon Kortajarena, igual com va fer anys abans amb Jordi González. La llista és un poti-poti que va de Pedro Almodóvar a los Javis. En portada una jugadora de futbol professional dient que és lesbiana, la defensa del Barça Mapi León.

Jorge Javier Vázquez sempre surt a la llista però és l'únic dels 50 a qui el diari ha escrit una frase pejorativa: "Con Supervivientes ha vuelto a romper los audímetros pese a que su ejemplo sea muy poco edificante". Per ser una llista amable deu n'hi do:  a uns els fan outing (treure de l'armari) a empentes i a d'altres els diuen poc edificants. El presentador s'hi ha tornat al seu blog de Lecturas: "A veces pensamos que la homofobia solo son los chistes de Arévalo o que te llamen “maricón” por la calle. Y no. La homofobia se manifiesta también de manera sutil y dañina, y está muy instalada en nuestro propio colectivo. Porque en realidad lo que subyace bajo esa consideración es que los gays no deberían hacer ese tipo de televisión. Que no merezco ser gay porque no soy el gay ideal con el que sueña el autor".

jorje javier borratxo GTRES

GTRES

Aquest era l'estat etílic que va protagonitzar Jorge Javier durant la desfilada de l'orgull gai de Madrid de 2007. Vázquez no vol casar-se ni tenir fills i sempre que pot diu que surt de nit a beure i lligar. Tot molt lluny dels gais ideals com Ricky Martin. Fulmina la llista amb una última crítica:  "La lista me parece que cada año tiende más al ‘pequeño burguesismo’. Echo de menos transgresión. Demasiados nombres instalados en el ‘establishment’.

marlaska efe

EFE

La llista és capriciosa, innecessària, frívola i el que és pitjor: sota l'aparença de lloar el col·lectiu LGTB oculta l'autèntic sentit d'elaborar-la: l'afany tafaner de saber quin famós se'n va al llit amb persones del seu mateix sexe.