Gairebé deu milions de subscriptors a YouTube. Més de dos milions de followers a Instagram. Més de dos milions a Twitter. El youtuber i actor català Jordi Wild és un dels noms més seguits en les xarxes socials.

Fa temps li va aturar els peus a Frank Cuesta. I és que ell no es mossega la llengua a l'hora de parlar del que l'envolta i ara s'ha quedat a gust, i de quina manera. Per exemple, defensant la llengua catalana davant els intolerants repressors de les espanyes.

jordi wild

Jordi Wild / @jordiwild8

En una entrevista amb Gabriel Rufián, fa uns mesos, va ser demolidor deixant anar unes quantes perles. Sobre els presos polítics:  "Es una barbaridad, seas el más españolista del mundo, el más catalanista o te dé igual. Pedir 10, 20, 70 años de cárcel, es un insulto a la inteligencia y muy grave, democráticamente hablando. Me esperaba penas, inhabilitaciones, multas, pero no esta masacre"

La democràcia espanyola: "¿Es una mierda?", li preguntava Rufián. Resposta: "Sí, sin duda. La democracia, ya como sistema tiene ciertos fallos. Y en España no acaba de funcionar porque si no, no estaríamos cada dos por tres, millones de personas en las calles". 

jordi wild3

Jordi Wild / @jordiwild8

Ara, en un vídeo al seu canal de YouTube, ha fet una defensa aferrissada de la llengua i l'escola catalanes i s'ha adreçat en castellà a tots aquells hiperventilats que voldrien anar amb una destral i tallar de socarrel qualsevol rastre que hi hagi d'una llengua que sembla que els incomoda: "Que en Catalunya nos enseñen en catalán no implica que no aprendamos bien el castellano".

De raons, en té a cabassos: "¿Por qué? Porque las películas las vemos en castellano, los youtubers y los streamers los disfrutamos en castellano, mucha literatura es en castellano, nuestro mundo de entretenimiento es en castellano, las series, Netflix".

jordi wild2

Jordi Wild / @jordiwild8

Wild, implacable, es dirigeix als catalanòfobs i els hi llença una pregunta: "Dejadnos que en el cole aprendamos catalán porque si no, va a desaparecer. ¿Hay algún problema en eso? ¿Queréis que desaparezca el catalán?". El youtuber, però, tem la resposta: "No me contestéis porque sé la respuesta de muchos. Y es una pena, ¿eh? Querer matar una lengua es una pena, os lo digo de verdad".

Malauradament, molts demòcrates espanyols ja sabem què respondrien a la pregunta de si voldrien que desaparegui el català...