El món de Youtube, a vegades, es converteix en una selva salvatge on les persones que fan possible la plataforma gràcies al seu contingut s’enfronten entre elles. Un terreny on es mouen a la perfecció Jordi Wild i Frank Cuesta. El primer és el youtuber català més popular. Amb més de 7.200.000 subscriptors supera els 6.800.000 del seu amic Auron Play. Els seus vídeos estan plens de contingut humorístic transgressor -fins i tot irreverent- que li han costat estar al centre de diverses polèmiques. Cuesta, també conegut com a Frank de la Jungla, es va donar a conèixer per les seves aventures televisives per diferents indrets del món en busca dels animals més exòtics. Actualment viu a Tailàndia, té canal de Youtube propi i no dubte en disparar contra qui faci falta quan ho veu necessari.

Wild va publicar una sèrie de vídeos sobre el seu viatge a Tailàndia, on de manera desafortunada criticava certs aspectes culturals del país (sovint, caient en els tòpics fàcils). Uns vídeos que va ser un caramelet per a Cuesta, que va contraatacar amb un vídeo titulat “Jordi Wild Gilipollas!!!” on recriminava els comportaments del manresà de manera vehement i vulgar. Posteriorment, el youtuber va admetre l’error tot demanant disculpes si havia ofès algú. Però va voler aprofitar l’avinentesa per criticar l’ús indiscriminat que fa Frank Cuesta de les xarxes socials enumerant una sèrie de vídeos i comentaris que ha fet l’aventurer els darrers mesos.

Una de les polèmiques més sonades de Cuesta va tenir lloc a mitjans d’octubre, on de manera gratuïta es va referir a Carles Puigdemont com a “vileda con patas” i que tenia “una puta fregona en la cabeza”. Aquesta falta de respecte va ser contestada amb més faltes de respecte: molts usuaris es van burlar de l’empresonament de la seva dona. A partir d'aquell moment, Cuesta va agafar aquestes persones com a mirall de l’independentisme: “La majoria d’independentistes voleu la llibertat de Catalunya i us en rieu d’una persona que no està en llibertat per motius molt injustos. L’independentisme català per a mi és màfia, abús, amenaça i vexació”.

El youtuber carrega contra les persones que es burlen de la situació de la seva dona “siguin independentistes o no”, però li demana a Cuesta que no posi tothom al mateix sac.  “Jo sóc català, potser això et fa més mal, però tu te n’adones que hi ha més de dos milions de persones que han votat per la independència?”. Seguidament, Jordi Wild li recorda que ell demana respecte quan és el primer en faltar-lo i que fa moltes coses de les que critica.

Veure a partir del minut 19

Tot i que Wild reconeix que Cuesta té raó en algunes coses que diu sobre el seu vídeo a Tailàndia, torna a la càrrega “Vas de superior moralment i tens la boca molt gran”. Després d’aquesta tensió sembla que tots dos han recapacitat.

Jordi Wild ha esborrat els vídeos on es burlava de Tailàndia i Frank Cuesta el vídeo on criticava el youtuber