En el punto de mira és un programa de reportatges a Cuatro que passa sense pena ni glòria la mitjanit dels dijous. L'últim ha fracassat d'audiència (un 4% a Catalunya i 3,4% a Espanya) tot i tenir un títol suggerent La fortuna de los Pujol. La xifra que ofereix el programa és de "3 mil milions d'euros". Potser va ser un fracàs de documental perquè les maneres de Mediaset són massa Sálvame: assetjar Pujol (88 anys) a la porta del seu despatx a l'Eixample, a Marta Ferrusola a l'intèrfon del pis de General Mitre o a Oleguer Pujol a la zona alta de Barcelona. Les imatges són més pròpies del Deluxe que d'un documental d'una trama de corrupció:

ferrusola portal Cuatro

fill pùjol cuatro

Cuatro

Cap dels membres imputats a l'Audiència Nacional del clan Pujol Ferrusola ha parlat pel programa però qui s'hi ha posat bé és Victoria Álvarez. L'exparella de Júnior, el primogènit de la família, ha destapat intimitats de Jordi Pujol Ferrusola. Com es van conèixer: "En un AVE Madrid-BCN. Me preguntó si era catalana y por qué no hablaba catalán. Le dije que no lo hablo si me lo imponen". Viatja en cotxe amb el reporter de Barcelona a Andorra i delata Júnior: "Siempre lleva en la cartera 7 mil euros en efectivo, siempre. Íbamos a Andorra porque él tenía reuniones, comprábamos algún whisky y nos bajábamos. Un día vi una mochila con fajos de billetes. Era como descubrir que llevaba 3 kilos de cocaína. Si nos pillan con eso...No volví nunca más con él".

vicky alvarez cuatro

vicky alvarez cotxe Cuatro

Cuatro

El documental és ple de suposicions i hipòtesi "Las presuntas comisiones", "Los JJ.OO. Barcelona'92 podrían haber escondido comisiones", "Pudo comprar un puerto en Argentina", "Así escondían supuestamente el dinero".... Cap investigació sinó imatges d'impacte, la casa de la Cerdanya, els pisos dels fills o recuperar El convidat d'Albert Om a casa dels Pujol afirmant que ofereixen una falsa imatge d'austeritat, beneint la taula del sopar (truita i llucet) i el més sorprenent, pixelant la cara d'Albert Om com si fos un menor o un escorta (!):

pujol el convidat tv3 cuatro

iaies veines pujol cuatro

Cuatro

Altres entrevistats són Albert Boadella o periodistes d'El País i El triangle. Una foto borrosa d'un dels casos de corrupció més impactants de la història de Catalunya. Porcellana en mans de Paolo Vasile i l'estil Telecinco. Queda pendent un reportatge de TV3 sobre l'afer. El millor són les dues veïnes de General Mitre que tafanegen: "No han llevado nunca una vida ostentosa de cara para afuera, para dentro sí. Ella va al súper, compra, hace vida normal como una persona normal". Impagables.