Jordi Hurtado és un dels GRANS, amb majúscules, del món de la comunicació d'aquest país. El de Sant Feliu de Llobregat té 65 anys, però ja se sap el que es diu d'ell, a mode de broma, però també d'homenatge i de sincera devoció: que és immortal. Porta tota la vida als mitjans de comunicació i els acudits sobre la seva longevitat i el secret de l'eterna joventut no s'acaben mai. És el que té mantenir-se incombustible al capdavant d'un programa mític com Saber y ganar i continuar tenint l'aspecte d'un jove que comença en això de la televisió. Des del 1997, que es diu aviat, presenta l'històric programa de TVE, i aquest dissabte ha parlat de la seva llarga i exitosa carrera amb el Roger Escapa a l'imprescindible El Suplement de Catalunya Ràdio. Per exemple, per deixar clar que ell mai no ha volgut airejar res de la seva vida privada perquè és un professional de cap a peus que sempre ha volgut separar de manera fefaent la seva imatge pública de la que té quan s'apaguen els focus i marxa a casa amb la seva família:

Tot i així, n'ha deixat anar alguna de ben commovedora i personal, alguna experiència amb la seva família que ha gelat la sang dels oients. Com per exemple, quan ha recordat que ell va anar a les Torres Bessones de Nova York amb les seves filles just un mes abans dels atemptats de l'11 de setembre del 2001. L'atzar va fer que el mes d'agost de fa 21 anys, ell i la seva família anessin, com molts altres turistes, a la ciutat dels gratacels on van visitar, evidentment, uns dels edificis més emblemàtics. Un mes després, lamentablement, ja sabem tots què va passar, i recordar-ho, recordar aquella tragèdia i recordar haver-hi estat just un mes abans del que va deixar glaçat tot el planeta, és una cosa que el presentador mai no oblidarà. Què li va passar pel cap?: "De tot, va ser realment impressionant. No m'ho podia creure. El que estàvem veient, aquelles imatges... pensa que nosaltres un mes abans érem allà. Aquelles fotografies tenen un valor històric. Recordo que deia a les meves filles que com que vam fer més d'una hora de cua, que ja hi anirien, que ja hi tornarien... 'Vosaltres sou molt joves, jo aquesta cua no la faig, ja hi tornareu'...":

Hurtado no se n'ha cansat mai de Saber y ganar després de 25 anys, però ha fet moltes altres feines. I una de les que menys coneix la gent és quan a Ràdio Barcelona, "una de les primeres feines que vaig fer va ser enregistrar futbol en català a Ràdio Barcelona. Endavant Joaquim Maria Puyal". Allà va coincidir amb Isabel Bosch, Eduard Boet, Josep Lluís Merlos... Sobre la llegenda de la seva edat, ho porta bé, encantat de la vida, perquè no deixa de ser un elogi, tot i que ell, com tots, es preocupa "per tenir salut, estar bé, estar actiu, treballant... no em plantejo la jubilació de cap manera"... I nosaltres contents que així sigui i puguem veure'l al capdavant de Saber y ganar durant 25 anys més... Estarà igual que ara, o encara més jove. Segur.