Diumenge 5 de maig serà l'última vegada que veurem Jordi Évole presentant Salvados. Ho va anunciar emocionat i en exclusiva a Pablo Motos durant la seva visita a El Hormiguero, deixant el món audiovisual estupefacte per l'inesperat de la notícia. Fa només una setmana que coneixíem la renovació de l'acord de llarga durada entre Évole i Atresmedia, i tothom donava per fet que això comportaria la continuïtat del programa. El que ningú s'imaginava, però, és que seria sense el seu líder al capdavant. Ni tan sols després de llegir i sentir els seus avisos abans de començar l'entrevista, a través d'una piulada i en la seva primera intervenció, ja al plató de Motos: "Esta no va a ser una noche cualquiera". No mentia.

Évole tanca així una etapa d'onze anys al front d'un espai que s'ha convertit en referència informativa. 273 programes que han donat molt de sí, des del primer Salvados por la Campaña fins a l'últim i controvertit debat entre Ada Colau i Manuel Valls. Un currículum en el que trobem entrevistes històriques amb Nicolás Maduro o el Papa Francesc (la primera persona que va conèixer la decisió del presentador), capítols dedicats a les clavegueres de l'estat amb José Manuel Villarejo, els oblidats de l'accident del Metro de València, la tracta de dones, la corrupció, etcètera, sense oblidar la situació política a Catalunya, amb polèmics debats entre Mònica Terribas, Lídia Heredia, Josep Cuní, Antonio García Ferreras i Vicent Vallès, per posar un exemple. "Hace tiempo que le vengo dando vueltas, y la entrevista al Papa fue como la gotita que colmó el vaso, vi muy claro que se había cerrado el círculo", assegurava davant l'audiència de El Hormiguero.

L'anunci, com és natural, ha estat un dels temes més comentats a les xarxes. La diversitat d'opinions i sensibilitats envers la figura del presentador ha estat, una vegada més, la tònica general. Molts ja parlen amb nostàlgia i agraïment per aquests 11 anys en antena, però també els que pensen "bon vent i barca nova", i li dediquen paraules poc amables.

Évole se'n va de Salvados, sí, però ni molt menys plega de la tele. De fet, la decisió està lligada al nou repte professional del de Cornellà del Llobregat, que prepara un espai d'entrevistes en prime time i a la mateixa cadena: "Me voy a intentar reinventar". La seva marxa, però, no significa el desmantellament de l'equip que l'ha acompanyat durant aquesta etapa. Tot el contrari. De fet, ja té a punt el seu substitut:  "Va a ser otro presentador que hará que no me echéis de menos", però vol que sigui aquesta persona la que ho comuniqui oficialment, tot i que "no sé si podremos mantener mucho tiempo el secreto". Les xarxes ja fan la seva porra, amb un nom destacat entre les preferències dels internautes: Fernando González, Gonzo, reporter de El Intermedio. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat